Filme

#tom hanks #robert de niro #adrien body #pregatire filme #roluri in filme

Cele mai neobisnuite moduri prin care actorii s-au pregatit pentru un rol

Nu de putine ori, actorii de la Hollywood sunt invidiati pentru meseria pe care o au si pentru milioanele de dolari pe care le incaseaza in urma filmelor in care apar. Desi perceptia generala este ca actoria este o "joaca de copii" bine platita, anumite roluri necesita ceva munca in plus pentru a se deosebi de multime.

De aceea unii actori sunt dispusi sa mearga pana departe pentru a intra si mai bine in pielea personajelor carora trebuie sa le dea viata. Iata cativa actori care s-au pregatit intr-un mod neobisnuit pentru un rol, potrivit cracked.com.

Robert De Niro


Astazi, Robert De Niro prefera comediile de familie, insa, in trecut, a avut roluri in filme memorabile, care au facut istorie in cinematografie. Pentru multe dintre acele roluri, De Niro s-a pregatit intr-un mod special, in functie de personaj.

De exemplu, inainte sa joace in "Taxi" a facut rost de o licenta falsificata si a practicat taximetria in New York in ture de cate 12 ore.

In "Raging Bull", unde l-a interpretat pe boxerul Jake LaMotta a luat lectii de box chiar de la cel pe care l-a interpretat. Atat de intens s-a antrenat, incat a reusit sa-i rupa cateva coaste si dintii lui LaMotta.

Ed Harris

Un alt actor cunoscut pentru pregatirea intensa de dinaintea rolurilor este Ed Harris. "The Truman Show", "A Beautiful Mind", "The Rock", "A History of Violence" sau "The Firm" sunt cateva dintre filmele in care Harris a jucat memorabil, desi nu a detinut rolul principal.

Pentru rolul din Pollock, Ed Harris si-a construit propriul sau studio de pictura in casa, s-a ingrasat 14 kilograme si a fumat tigari Camel, preferatele personajului sau.

Echipa din "Salvati Soldatul Ryan"


"Salvati soldatul Ryan" este unul dintre filmele epice ale lui Steven Spielberg (a luat 5 Premii Oscar) si include actori de prim rang precum Tom Hanks, Matt Damon, Tom Sizemore sau Vin Diesel.

Pentru a intra atat de bine in pielea soldatilor care luptau cu nazistii, actorii au avut parte de 10 zile de instructie alaturi de un puscas marin, Dale Dye. Acesta ii striga pe numele din film si chiar a tras in ei cu munitie oarba.



Adrien Brody


Pentru rolul din "Pianistul", Adrien Brody a renuntat la tot. Literalmente, pentru a intra mai bine in pielea personajului sau, un evreu care a pierdut tot din cauza nazistilor, Brody a si-a abandonat apartament, telefonul mobil, Porsche-le pe care il conducea, pana si la iubita sa. Totul pentru a putea da credibilitate personajului atunci cand plange.



Sursa foto: britannica.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea