Filme

#lista #sarbatori #traditie #cinema #film #ajun #mos craciun #craciun

Cele mai indragite filme de Craciun (partea II)

Revenim cu partea a doua a topului celor mai indragite filme de Craciun. Pentru a citi prima parte a acestui articol, dati click aici.


5. White Christmas (1954)

White Christmas este o comoara a povestilor clasice realizate de Irving Berlin, avandu-l ca regizor pe Michael Curtiz. Doi interpreti si dansatori talentati, Bing Crosby si Danny Kaye, fac echipa dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, pentru a pune in scena unul dintre cele mai apreciate numere din lumea spectacolului.

Intr-o iarna, ei isi unesc fortele cu doua fete, Rosemary Clooney si Vera Ellen, si se duc in Vermont pentru a petrece impreuna Craciunul. Desigur, exista momente amuzante cu doamnele, dar adevarata aventura incepe atunci cand Crosby si Kaye descopera ca motelul apartine unui batran general de armata cu probleme financiare. Rezultatul este un adevarat vis.


4. Scrooged (1988)

O alta comedie inspirata din povestea lui Charles Dickens, care il are pe Bill Murray in rolul unui producator de televiziune cinic si increzut. Dorinta lui de promovare cat mai rapida, il face sa piarda iubirea vietii sale, il alieneaza de familie si ii distruge orice sansa de a avea o viata fericita.

Cand i se ofera sansa sa realizeze o transmisiune in direct a piesei Colinda de Craciun, viata sa incepe sa semene in mod inexplicabil cu cea a personajului Scrooge din poveste.

El este vizitat de cele trei fantome ale trecutului, prezentului si viitorului si invata ca in viata exista lucruri mult mai importante decat castigarea razboiului de ratinguri.


3. A Christmas Story (1983)

A Christmas Story este povestea lui Ralphie (Peter Billingsley), un pusit de noua ani, care viseaza sa aiba o arma Red Rider BB si incearca sa ii convinga pe toti ca acesta este cadoul perfect de Craciun.

Dar toate eforturile sale de a-i convinge pe toti se lovesc de zidul impus de refuzul parintilorlui, al invatatorului si chiar al lui Mos Craciun. Craciunul se apropie si Ralphie il viziteaza pe Mos la magazinul universal sperand sa obtina cadoul dorit. Speriat ca toti prietenii lui vor primi ce si-au dorit de Craciun, Ralphie nu mai spera la nimic. Dar cineva ii pregateste o surpriza.


2. Miracle on 34th Street (1947)

Daca acest classic din ’47 nu te va face sa crezi in Mos Craciun, atunci nimic (nici macar remake-ul din ’94) nu va reusi.

Marele magazin 'Macy' de pe Strada 34, din Manhattan, are nevoie de un Mos Craciun. Doris Walker (Maureen O'Hara) il angajeaza pe Kris Kringle (Edmund Gwenn), care produce senzatie la parada anuala si devine mascota new-yorkezilor. Cea mai grea misiune a Mosului este sa o faca sa creada in el pe mica Susan (Natalie Wood), fiica lui Doris, educata in spiritul modern si lipsit de idealism.

Cand seful magazinului provoaca internarea lui Kringle intr-o institutie de boli mintale, Fred Gailey (John Payne), tanarul avocat logodit cu Doris, apeleaza la toate ajutoarele, pentru a demonstra in justitie ca Mos Craciun exista.


1. it's a wonderful life (1946)

It's a Wonderful Life este filmul care te umple de buna-dispozitie. In rolul principal, inegalabilul James Stewart il interpreteaza pe George Bailey, omul care primeste cel mai frumos dar de Craciun.

George Bailey este oprit din incercarea de a se sinucide de un inger, care ii arata cum ar fi fost lumea daca el nu ar fi existat niciodata. Socat de cele vazute, George isi doreste viata mai mult ca orice.

Cu o distributie remarcabila, aceasta minunata poveste de Craciun ramane unul dintre filmele favorite ale tuturor timpurilor atat de public, cat si de criticii de film.


Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea