Filme

#craciun #mos craciun #ajun #film #sarbatori #lista

Cele mai indragite filme de Craciun (partea I)

Traditia filmelor de Craciun dateaza inca de la inceputul cinematografiei. Sunt foarte multe filme de Craciun adorate de persoane din lumea intreaga, dar numai unele dintre ele indeplinesc toate conditiile unei capodopere de sarbatori.

Din pacate, Craciunul a devenit un fenomen comercial din toate punctele de vedere. Un film bun de sarbatori trebuie sa evite comercialismul si sa ne aduca aminte de acele lucrui pe care le invatam cand eram mici: sa ii apreciem pe cei dragi, sa ne ajutam intre noi sau sa film buni, darnici si iubitori. Pe scurt, sa ne transmita mesaje in linie cu spiritul sarbatorilor de iarna.

10. National Lampoon's Christmas Vacation (1989)

Al treilea film din seria National Lampoon, cu Chevy Chase si Beverly D'Angelo, prezinta povestea de Craciun a familiei Griswold, care incepe pregatirile pentru marea sarbatoare.

Din pacate, lucrurile nu decurg nici de acasta daca conform planului facut de Clark (Chase) si familia sa. Cel mai ghinionist dintre toti se dovedeste a fi Clark, ale carui eforturi pentru petrecerea in casa lui sunt calcate in picioare atunci cand invitatii lui ii fac viata un adevarat calvar.

 


9. A Christmas Carol (1951)

Adaptarea romanului lui Charles Dickens – Scrooge - este de pe acum un clasic al serilor de Craciun. Filmul prezinta povestea lui Ebenezer Scrooge, un batran rautacios, zgarcit si lipsit de suflet.

In Ajunul Craciunului , acesta va descoperi ce inseamna sa traiesti cu adevarat cu ajutorul fantomelor ce ii vor prezenta trecutul, prezentul si viitorul sau.


8. Home Alone (1990)

Home Alone l-a facut pe Macaulay Culkin cel mai indragit copil de pe planeta. Filmul in care un pusti de opt ani fugareste doi hoti, Joe Pesci si Daniel Stern, din propria casa, este nelipsit din grila programelor de sarbatori.

Kevin (Culkin) este lasat din greseala singur acasa de parintii sai, care au plecat cu restul familiei intr-o vacanta de Craciun la Paris. La inceput, lui Kevin ii place sa stea singur, dar ulterior realizeaza ca lucrurile nu sunt asa simple cum par. Mai ales din momentul in care doi hoti hotarasc sa-i sparga casa. Dar Kevin nu se sperie asa de usor si hotaraste sa-si apere casa cu orice pret.


7. The Nightmare Before Christmas (1993)

Jack Skellington, regele orasului Halloween, se plictiseste de moarte, facand mereu aceleasi lucruri de Halloween. Intr-o zi, cand se plimba prin padure, acesta descopera o usa secreta carte Orasul Craciunului. Un oras plin de veselie si viata.

Aici, el prinde ideea de a aduce Craciunul in orasul sau, iar pentru asta el trebuie sa ii fure slujba Mosului. El crede ca rapindu-l pe Mos Craciun si preluand sarcina de a imparti cadouri copiilor, lucrurile vor fi mai simple si amuzante. Dar nu trece mult timp si realizeaza ca s-a insealat amarnic.


6. The Santa Clause (1994)

Tim Allen este Scott Calvin, un tata divortat care are relatii destul de dificile cu fiul sau pana cand soarta il transforma in Mos Craciun. Totul incepe cand adevaratul Mos Craciun cade de pe acoperis si Scott se imbraca cu hainele lui.

El si fiul sau ajung la Polul Nord, unde intalnesc un spiridusul care le spune ca exista o "clauza contractuala" care stipuleaza ca cel ce imbraca hainele mosului capata toate responsabilitatile acestuia. Scott nu este prea bucuros de subita schimbare de profesie, dar fiul sau pare a fi foarte incantat.

Pentru a citi partea a doua a acestui articol, dati click aici

Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea