Filme

#pulp fiction #cele mai bune #top #filme #tango #dans #scene

Cele mai fermecatoare scene de dans in filme

Suntem in luna sarbatorilor de iarna si implicit, in cea a petrecerilor. Si unde sunt petreceri este si dans. Fie ca petreceti alaturi de familie sau prieteni, fie ca sarbatoriti cu colegii, cu siguranta va doriti sa faceti o impresie buna pe ringul de dans. Noi ne-am gandit sa va prezentam un top al celor mai bune scene de dans in filme (publicat de revista Empire) fara a face insa referire la peliculele musical sau la cele dedicate dansului (vezi Dirty Dancing).

Iata cum va puteti impresiona partenerul sau partenera de Sarbatori dansand in 2, in 3, cu o mare de oameni sau cu doua chifle:

1. the gold rush (1925)

Cel mai amuzant moment din faimosul film al lui Charlie Chaplin, Goana dupa aur/The Gold Rush este cu siguranta baletul painicilor realizat de Chaplin la masa. In incercarea de a le impresiona pe cele patru doamne invitate la cina, Charlie infige furculita in doua chifle si se pune pe dans starnind rasul general. Inventivitatea lui Chaplin uimeste inca o data prin diversitatea de “pasi” de dans care face secventa pur si simplu fermecatoare.



2. Bande a part (1964)

In clasicul lui Jean-Luc Godard, Bande a part, doi talhari, cu o pasiune pentru filmele hollywoodiene de categorie B, reusesc sa convinga o tanara studenta sa-i ajute sa comita un jaf. Insa cei trei, Odile (Anna Karina), Arthur (Claude Brasseur) si Franz (Sami Frey) “comit” mai intai o faimoasa scena de dans intr-o cafenea pariziana . Se aseaza in rand si incep o coregrafie formata dintr-o serie de pasi mici ritmati, alunecari elegante si batai de palme, care poate fi realizata cu usurinta chiar si de cei mai neindemanatici dansatori.



3. Il Conformista (1970)

Conformistul/Il conformista lui Bernardo Bertolucci, ecranizare a unui roman de Alberto Moravia, farmeca spectatorul cu una dintre cele mai fierbinti scene de dans. Intr-o mare sala de petreceri, doua burgheze plictisite incep un tango provocator pentru a scapa de frigul de afara si reusesc sa-i atraga in dansul lor ametitor pe toti cei care le priveau cu gura cascata.



4. Scent of a Woman (1992)

Pentru realizarea scenei tango-ului dintre Colonelul Slade (Al Pacino) si Donna (Gabrielle Anwar) din celebrul film Scent of a Woman/ Parfum de femeie a fost nevoie ca actorul american sa ia lectii serioase de dans la una dintre cele mai cunoscute scoli de profil din New York. Mai mult, pe platourile de filmare, actorii au fost coordonati permanent de doi cunoscuti coregrafi. In cele din urma, Pacino si Anwar au realizat cel mai reusit dans intre o femeie senzuala si un orb din istoria filmului.



5. The Fisher King (1991)

In filmul The Fisher King/ Regele pescar, una din capodoperele cinematografice ale lui Terry Gilliam, Robin Williams o urmareste pe Amanda Plummer in Gara centrala din New York, in timp ce in jurul lui, oamenii incep usor sa valseze. Intreaga sala de asteptare este in miscare, iar Plummer aluneca prin multime ca si cum ar dansa pe patine. Lumina romantica a diminetii, valsul perfect sincronizat al sutelor de dansatori si cei doi protagonisti ai filmului alcatuiesc un moment magic, aproape suprarealist.



6. Pulp Fiction (1994)

Secventa de dans ai carui protagonisti sunt Uma Thurman si John Travolta a fost, se pare, inspirata de filmul lui Godard, Bande a part, dar asta nu o face mai putin originala, ci dimpotriva. Thurman si-a bazat coregrafia din timpul dansului pentru concursul de twist Jack Rabbit Slim pe miscarile personajului Duchess din filmul de animatie Pisicile aristocrate. A iesit un dans haotic, salbatic si foarte amuzant ca si personajele din Pulp Fiction.



Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea