Filme

#transformari #dramatice #actori #slabit #ingrasat #oscar #rol #cele mai

Cele mai dramatice transformari ale vedetelor in filme

Oare ce ii impinge pe actori, ce ii motiveaza sa-si schimbe radical infatisarea pentru a intra in pielea unui personaj? Ce au in comun vedete precum Charlize Theron, Robert De Niro, Jared Leto sau Christian Bale, in afara de celebritate si bani? Toti au acceptat, la un moment dat, roluri controversate si dificile pentru care s-au ingrasat sau au slabit pana si-au pus sanatatea in pericol, insa munca si stradania lor a fost rasplatita, in majoritatea cazurilor, cu mult ravnitul premiu Oscar.

30 de kg in plus pentru un Oscar

raging bullIn 1980 a fost lansat faimosul film al lui Martin Scorsese, Raging Bull, cu un Robert De Niro de nerecunoscut (cel putin in a doua parte a peliculei) in rolul boxerului cu inclinatie spre auto-distrugere, Jack LaMotta. Dupa ce s-a antrenat luni intregi pentru a castiga masa musculara necesara interpretarii unui asemenea rol, Scorsese a oprit filmarile timp de cateva luni pentru ca Robert De Niro sa puna pe el 30 de kg pentru a semana cat mai mult cu LaMotta. Pe langa numarul impresionant de kilograme, actorul american a fost nevoit sa poarte si o proteza nazala, care l-a facut aproape de nerecunoscut. Efortul lui De Niro a fost rasplatit cu un premiu Oscar si un Glob de Aur.

Recordul sau 30 de kg adunate in doar cateva luni a fost insa doborat in 1987 de tanarul actor Vincent D’Onofrio, care s-a ingrasat 35 de kg pentru a intra in pielea soldatului Lawrence in drama de razboi Full-Metal Jacket.

Dragutelul Jared Leto a trecut recent prin aceeasi provocare, fiind nevoit sa pune pe elchapter 27 peste 30 de kg pentru a-l intruchipa pe ucigasul lui John Lennon in filmul Chapter 27. Din pacate stradania lui a trecut aproape neobservata, iar pelicula nu a ajuns niciodata in salile de cinema, fiind lansata direct pe dvd. Leto s-a chinuit apoi mai bine de un an de zile pentru a reveni la forma sa fizica, trecand intre timp si printr-o depresie legata de kilogramele in plus.

monsterFrumoasa actrita Charlize Theron a trecut si ea prin acelasi chin al acumularii de kilograme pentru rolul din filmul Monster (2003) in care a jucat rolul criminalei in serie Aileen Wuornos. Theron a pus 15 kg mancand pizza, gogosi, multe dulciuri si mai ales dupa 8 seara. In afara de greutate, actrita a trebuit sa poarte o proteza dentara care ii facea dintii sa para galbeni si neingrijiti si si-a ras sprincenele. Academia Americana de Film nu a ramas indiferenta la asemenea schimbare de look si a recompensat-o cu un Oscar.

Renee Zellweger nu a luat nicio statueta pentru rolul din cele doua productii bazatebridget jones pe celebrele carti Jurnalul lui Bridget Jones si tot a acceptat sa se ingrase 11 kg si nu o data, ci de doua ori. Chiar si plinuta, actrita arata la fel de bine. Imediat dupa incheierea filmarilor la cel de-al doilea film din seria Bridget Jones, Zellweger a apelat la antrenori de fitness si la faimoasa dieta Atkins pentru a-si recastiga talia de viespe.

edward nortonSubtirelul Edward Norton a pus 16 kg de grasime si muschi pentru a fi cat mai credibil in rolul neo-nazistului Derek Vinyard din pelicula American History X. Din pacate actorul a primit doar o nominalizare la Oscar. La fel a “patit” si Will Smith, care a ratat trofeul pentru prestatia sa din filmul biografic Ali, in care l-a interpretat pe celebrul boxer Muhamad Ali. Pentru acest rol, Smith s-a antrenat intens pentru a castiga masa musculara, dar s-a imprietenit si cu frigiderul pentru a pune rapid pe el 15 kilograme.

Christian Bale detine secretul retetei ideale de slabit

La polul opus, printre actorii care au fost nevoiti sa piarda din kilograme pentru un rol se numara Christian Bale sau Matt Damon.bale

Bale a stabilit un record in materie de scadere in greutate , reusind sa slabeasca peste 30 de kg, ajungand la 54 kg pentru rolul muncitorului insomniac Trevor Reznik din Masinistul. Epuizarea actorului este vizibila si pe ecran, Bale parand ca se prabuseste la fiecare miscare a corpului sau scheletic. Starul din Batman Begins a recunoscut ca a exagerat in dorinta sa de a fi cat mai slab pentru rol si a dezvaluit ca a ajuns in cele din urma la medic, dupa ce a trebuit sa se ingrase brusc pentru a intra in costumul lui Batman. Cum a reusit actorul sa slabeasca atat de mult? Fumand si mancand doar un mar si o conserva de ton (fara ulei) pe zi.

matt damonMatt Damon si-a dat metabolismul peste cap pentru a intra cat mai bine in pielea soldatului Ilario din drama de razboi Courage Under Fire, slabind pentru rol 20 kg. Prestatia sa a fost remarcata de critici, insa actorul nu a primit niciun premiu pentru devotamentul sau. Acum Damon s-a gandit sa incerce si cealalta tabara; pentru cel mai recent film in care joaca, The Informant (in regia lui Steven Soderbergh), actorul s-a ingrasat semnificativ.nicole kidman

Exista si actori care au suferit astfel de transformari dramatice doar cu ajutorul machiajului. Nicole Kidman a purtat o proteza nazala (care o facea de nerecunoscut) in The Hours si a plecat acasa cu un Oscar pentru intruchiparea depresivei scriitoare britanice Virginia Woolf.

hilary swankHilary Swank a devenit celebra si a luat un Oscar pentru drama Boys Don’t Cry in care joaca rolul transexualului Brandon Teena. Este cu adevarat dificil sa-ti dai seama ca in spatele tunsorii bros si a camasilor barbatesti se ascunde o femeie sexy.

Cea mai recenta transformare este cea a lui Robert Downey Jr. in comedia de razboi Tropic Thunder. Downey Jr. nici nu s-a ingrasat, nici nu a slabit, ci a devenit mai intai blond cu ochi albastri, si, mai apoi, negru. Actorul din Iron Mandowney jr a intrat atat de bine in rol, incat oricui ii este greu sa-si dea seama cine este cel din spatele machiajului si accentului de afro-american. Pentru performanta sa, Robert Downey Jr. a fost distins cu un Glob de Aur si a fost nominalizat la Oscar.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea