Filme

#filme #top filme # top filme al pacino #filme al pacino

Cele mai bune filme in care a jucat Al Pacino

Al Pacino este fara indoiala unul dintre cei mai importanti actori ai ultimilor 50 de ani. Al Pacino te surprinde prin lejeritatea cu care jongleaza printre roluri. A fost politist, mafiot, spargator de banci si...Lucifer.

Astazi iti propunem o retrospectiva a celor mai semnificative productii in care a aparut faimosul actor american.

The Godfather (1971

Rolul care l-a propulsat pe Al Pacino in topul celor mai indragisti actori este cel al Michael Corleone, fiul celebrului mafiot Don Vito Corleone din "The Godfather" (1971). Pentru aceasta prestatie actorul a fost nominalizat la un premiu Oscar la categoria "Best Actor in a Supporting Role". Al Pacino a aparut si in celealte doua continuari ale transpunerii cinematografice a romanului lui Mario Puzo: "The Godfather: Part II" (1974) si "The Godfather: Part III" (1990).

Dog Day Afternoon

La patru ani de la aparitia in primul "The Godfather", Al Pacino straluceste din nou, de data aceasta intr-o pelicula regizata de reputatul cineast Sidney Lumet ("Murder on the Orient Express", "Network", "12 Angry Men"). In "Dog Day Afternoon" Pacino este Sonny Wortzik, un individ care se decide sa sparga o banca pentru a obtine banii necesari pentru operatia de schimbare de sex a iubitului sau.

Scarface (1983)

In 1983, Al Pacino scrie istorie cu rolul lui Tony Montana, un imigrant cubanez care pune bazele unui cartel al drogurilor in Miami. Alaturi de Pacino mai apar actori precum F. Murray Abraham sau Michelle Pfeiffer.

Scent of a Woman (1992)

Un alt film de colectie in care apare Al Pacino este "Scent of a Woman". Al Pacino intra aici in pielea lui Frank Slade, un colonel orb care se ataseaza de Charlie Simms, un tanar interpretat de Chris O'Donnell. "Scent of a Woman" i-a adus lui Pacino primul si deocamdata singurul Oscar din cariera.

Heat (1995)

In "Heat" Al Pacino este un detectiv de politie, care si-a propus sa-l captureze pe temutul criminal Neil McCauley, interpretat magistral de Robert de Niro. In acelasi film mai apar Natalie Portman, Danny Trejo, Val Kilmer si Ashley Judd.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea