Filme

#comedie #maternitate #filme #top filme #filme celebre

Cele mai bune filme despre maternitate

Nu de putine ori, filmele care abordeaza subiectul maternitatii abunda in clisee sau, mai rau, imagini de-a dreptul grotesti. Cu toate acestea, exista si pelicule in care subiectul este abordat cu bun simt, iar rezultatul este unul reusit. Descopera patru dintre ele in cele ce urmeaza!


1. Rosemary's Baby (1968)

Un film horror bine realizat, in regia lui Roman Polanski, care da fiori si astazi. Pelicula o infatiseaza pe actrita Mia Farrow in rolul unei tinere care se muta intr-un apartament din New York si ramane insarcinata. Cum vecinii sai nu sunt tocmai niste oameni obisnuiti, paranoia pune repede stapanire pe tanara femeie care se teme pentru viata viitorului sau copil. Filmul a obtinut un premiu Oscar, decernat actritei Ruth Gordon care intra in pielea unei vecine mult prea curioase.

2. Away We Go (2009)

Un alt film reusit care abordeaza subiectul maternitatii este "Away We Go", in regia lui Sam Mendes. Filmul, o comedie romantica cu accente dramatice, spune povestea unui cuplu care calatoreste de-a lungul SUA in cautarea locului perfect pentru a-si intemeia o familie. Pe drum au parte de tot soiul de peripetii neplacute care, insa, ii ajuta sa isi de-a seama ce inseamna "acasa" pentru ei. In rolurile principale au fost distribuiti doi actori de comedie talentati, John Krasinski si Maya Rudolph .

3. Knocked Up (2007)

O comedie simpatica si reusita, "Knocked Up" prinde datorita unei combinatii de umor si sentimentalism, totul centrat asupra nepotrivirii dintre cele doua personaje principale, interpretate de Katherine Heigl si Seth Rogen. Filmul abunda in referinte culturale, foarte haioase, care ii si dau, de altfel, energia contagioasa care a "infectat" publicul din lumea intreaga.

4. Juno (2007)

Nu in ultimul rand, "Juno" este o pelicula emotionanta, fara sa fie patetica (dimpotriva), care isi datoreaza succesul atat scenariului scris de Diablo Cody , cat si interpretarii oferite de tanara Ellen Page. Cea din urma intra in pielea unei adolescente istete foc care reuseste sa faca fata cu brio unei sarcini neplanificate.



Foto: virginmedia.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea