Filme

#filme #top filme #filme tari # top filme holocaust

Cele mai bune filme despre Holocaust

Holocaustul, tragedia in care au fost ucisi aproximativ sase milioane de evrei in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, a stat la baza multor filme care au avut un succes impresionant si care au reusit sa emotioneze lumea intreaga.

Schindler's List (1993)

"Cine salveaza o viata, salveaza intreaga lume". Schindler's List (1993) este unul dintre cele mai bune filme despre Holocaust realizate vreodata. Regizat de Steven Spielber, filmul prezinta povestea lui Oskar Schindler, un om de afaceri german care face orice pentru a-si atinge scopurile dar care, in acelasi timp, reuseste sa salveze vietile a aproape 1000 de evrei polonezi in timpul Holocaustului. Oskar Schindler face in asa fel incat sa para ca este interesat de evrei doar pentru a-i pune sa munceasca in fabrica sa cand, in realitate, el isi doreste sa ii scape pe acestia de o moarte cruda.

Sophie's Choice (1982)

Aceasta drama romantica spune povestea lui Sophie, o imigranta poloneza care a reusit sa supravietuiasca sederii intr-un lagar de concentrare nazist. Sophie si iubitul ei locuiesc acum in Brooklin, alaturi de un scriitor american si ii face acestuia din urma dezvaluiri socante si sfasietoare despre ce a trebuit sa faca atunci cand s-a aflat in lagarele de concentrare. Rolul lui Sophie este interpretat de talentata Meryl Streep, iar despre acest rol se spune ca ar fi cea mai buna interpretare a sa.

Diary of Anne Frank (1959)

Millie Perkins interpreteaza rolul Annei Frank, in acest film in care este prezentata povestea unei tinere care, impreuna cu familia si prietenii, este fortata sa se ascunda in mansarda unei case ocupate de nazisti, in Amsterdam.

//www.youtube.com/watch?v=85v6tX5MH-w

The Hiding Place (1975)

Acest film autobiografic spune povestea lui Corrie Ten Boom si a surorii sale, Betsie, doua femei de varsta mijlocie care lucreaza impreuna la magazinul de ceasuri a tatalui lor. Actiunea are loc in Olanda, in perioada dinaintea razboiului, iar cele doua femei crestine ascund in casa lor, pe toata perioada Holocaustului, cativa evrei. Pentru ca fapta lor este descoperita, ele sunt inchise in lagarele de concentrare naziste.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea