Filme

#filme #top filme #filme razboi

Cele mai bune filme de razboi

Filme de razboi reprezinta o specie cinematografica deloc de neglijat. Dincolo de explozii, impuscaturi si alte elemente specifice unui conflict armat, peliculele de acest gen se remarca prin scenarii bine puse la punct, dar si prin jocuri actoricesti de exceptie.

Iata cateva dintre filmele de razboi pe care merita sa le urmaresti cel putin o data.


Apocalypse Now (1979)


Actiunea lui "Apocalypse Now" se desfasoara in timpul Razboiului din Vietnam. Martin Sheen il interpreteaza pe Willard, un capitan care primeste misiunea de a-l gasi si lichida pe colonelul Kurtz (Marlon Brando), care a trecut de partea dusmanului. Filmul se remarca prin felul in care reuseste sa abordeze teme precum nebunia, descoperirea de sine sau ipocrizia politicienilor.

Pelicula lui Francis Ford Coppola a triumfat la gala Oscar din 1980, cand a reusit sa castige doua trofee: "Best Cinematography" si "Best Sound".


Behind the Enemy Lines (2001)


In "Behind the Enemy Lines", Owen Wilson joaca rolul lui Chris Burnett, un locotenent de de aviatie dobarat in timpul unei misiuni. Aflat in spatele liniilor inamice, el va trebui sa incerce sa scape de cei care au pornit pe urmele sale.

In rolul amiralului Reigard, cel care ia decizia sa initieze o misiune de salvare, il intalnim pe Gene Hackman.


300 (2006)


"300" este o evocare grandioasa a bataliei antice de la Termopile, cand regele Leonidas si cei 300 de spartani au luptat pana la moarte impotriva lui Xerses si numeroasei armate persane.

"300" este totodata filmul care l-a facut celebru pe actorul scotian Gerard Butler, distribuit aici in rolul bravului Leonidas.


Saving Private Ryan (1998)


Steven Spielberg a regizat in 1998 "Saving Private Ryan", o pelicula aclamata atat de public, cat si de criticii de film. Filmul a castigat doua Globuri de Aur si nu mai putin de cinci premii Oscar.

Tom Hanks intra in pielea lui John Miller, un capitan care primeste o misiune extrem de periculoasa in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Alaturi de camarazii sai, Miller patrunde in tabara dusmanilor cu scopul de a-l gasi pe soldatul Ryan (Matt Damon), al carui frati au fost ucisi pe front.


Pentru Patrie (1978)


Razboiul a fost tratat si in cateva productii romanesti, inclusiv in "Pentru Patrie". Filmul evoca scene importante din Razboiul de Independenta din 1877. In distributia filmului ii reintalnim pe Amza Pellea, Iurie Darie, Ilarion Ciobanu, Mircea Albulescu si Sergiu Nicolaescu.



 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea