Filme

#filme #top filme #filme celebre # filme de razboi

Cele mai bune filme de razboi

Filmele de razboi nu sunt intotdeauna doar despre violenta. Unele dintre acestea dezvaluie mici bucati din istoria lumii si arata cum s-au desfasurat evenimente de mare importanta. Troy, 300 sau Saving Private Ryan sunt doar cateva dintre filmele de razboi care au castigat nenumarate premii Oscar si aprecierile criticilor din intreaga lume.

Saving Private Ryan

Saving Private Ryan este un film care a castigat 5 premii Oscar si Globul de Aur pentru cel mai bun film. In plus, Saving Private Ryan a fost declarat cel mai bun film al anului 1998 de catre 70 de critici de film din intreaga lume.

Filmul a fost regizat de Steven Spielberg si prezinta o parte din cel de-al Doilea Razboi Mondial privit prin ochii unui pluton de soldati americani.

Schindler's List

Cu 7 premii Oscar castigate, Schindler's List este un film care prezinta scene infioratoare din timpul Holocaustului. Filmul are la baza povestea lui Oscar Schindler, un membru al Partidului Nazist, care fenteaza sistemul si reuseste sa salveze vietile a mai bine de 1000 de evrei.

Troy

Troy aduce in prim plan 4 actori de succes: Brad Pitt (Ahile), Orlando Bloom (Paris), Diane Kruger (Elena) si Eric Bana (Hector).

Razboiul din Troia a fost purtat pentru putere, glorie, onoare, dar si pentru iubire. Paris (Orlando Bloom), printul Troiei este foarte indragostit de Elena, regina Spartei, asa ca se decide sa o rapeasca, provocand astfel furia regelui Menelau. Acesta nu suporta o astfel de insulta, asa ca genereaza un razboi care devasteaza o intreaga civilizatie.

Pentru ca Paris nu are suficient curaj pentru a infrunta inamicul, fratele acestuia, Hector,incearca sa preia controlul, insa finalul curajosului Hector este cu adevarat tragic.

300 - Eroii de la Termopile

300 prezinta una dintre cele mai mari lupte ale lumii, dintre spartanii condusi de Regele Leonidas (Gerard Buttler) si persanii condusi de Xerves. Productia nu prezinta doar etapele razboiului care s-a dat intre cei doi inamici, ci si valori precum onoarea, curajul, vitejia, pasiunea, sacrificiul si libertatea.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea