Filme

#top filme #filme tari #filme pirati #filme

Cele mai bune filme cu pirati

Cand spui "filme cu pirati" te gandesti, automat, la Piratii din Caraibe, insa lista cu filme din aceasta categorie este mult mai lunga si cuprinde filme realizate incepand cu anii '30.

Captain Blood (1935)

Actiunea filmului Captain Blood se petrece in anul 1685 cand un medic englez, dr. Peter Blood, este condamnat la sclavie pentru ca a ajutat un soldat rebel. Medicul este dus pe insula Caraibe pentru a fi pedepsit si pentru a munci pe o plantatie condusa de colonelul Bishop.

Pentru ca nu mai putea face fata cruzimii colonelului, Blood se hotaraste sa evadeze impreuna cu cativa marinari si sa devina pirati.

The Crimson Pirate (1952)

Un barbat tanar hotaraste sa se alature circului, pe post de acrobat. Dupa o perisoada de timp, Burt Lancaster decide sa aplice toate trucurile pe care le-a invatat la circ intr-un alt scop. Acesta pleaca alaturi de amicul sau Nick Cravat in Caraibe pentru a deveni pirat si pentru a se bucura de viata asa cum a visat intotdeauna.

Princess Bride (1987)

Westley (Cary Elwes) este un tanar fermier care se indragosteste de Buttercup (Robin Wright) si care isi face planuri de casatorie cu aceasta. Din pacate, planurile tanarului sunt date peste cap in momentul in care corabia sa este atacata de Dread Pirate Roberts, un pirat care nu lasa nicio persoana in viata atunci cand ataca. Pentru ca Buttercup crede ca Westley este mort, ea decide sa se casatoreasca, dupa 5 ani de la incident, cu Printul Humperdinck (Chris Sarandon). Inainte de nunta insa femeia este rapita, iar de aici lucrurile incep sa ia o turnura neasteptata.

A High Wind in Jamaica (1965)

Majoritatea filmelor despre pirati vor sa aduca in prim plan aventura pe care o traieste un pirat. "A High Wind in Jamaica" incearca insa sa ofere un sentiment cat mai real despre ce inseamna, cu adevarat, viata reala a unui pirat.

Toata actiunea se intampla din punctul de vedere al unor copii care se afla pe o corabie si care incearca sa se imprieteneasca cu capitanul Pirat.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea