Filme

#filme #top filme #filme tari #filme kung-fu #top filme kung-fu #filme arte martiale

Cele mai bune filme cu arte martiale

Filmele cu arte martiale au devenit printre preferatele cinefililor din lumea intreaga, incepand cu anii '80. Chiar daca acestea se produc de zeci de ani datorita asiaticilor care vor sa duca mai departe traditiile si sa le arate intregii lumi, ele nu au luat amploare dincolo de Asia decat in urma cu cativa ani. Iata cateva dintre cele mai apreciate filme cu arte martiale realizate vreodata.

Drunken Master
(1978)

Acesta este filmul care a demonstrat si evidentiat potentialul lui Jackie Chan. Dincolo de luptele de arte martiale, filmul prezinta si o serie de scene extrem de amuzante, care transforma filmul intr-o combinatie inedita de actiune si comedie.

Snake in the Eagle's Shadow
(1978)

Snake in the Eagle's Shadow in ale in rolul principal pe Jackie Chan, un tanar care este ingrijitor la o scoala de kung-fu. Pentru ca tanarul nu reuseste sa se lupte, iar artele martiale nu se "lipesc" de el, acesta devine tinta glumelor profesorilor si studentilor de acolo.

Intr-o zi insa, un barbat in varsta il invata pe Jackie sa lupte, iar la finalul antrenamentului el devine cel mai respectat si temut luptator din zona.

Seven Samurai
(1954)

Seven Samurai este regizat de catre faimosul Akira Kurosawa si are o durata de 3 ore si 27 de minute. Actiunea are loc in secolul 16 si prezinta un sat care este lipsit de aparare. Conducatorii satului cauta insa o solutie si cer ajutorul a 7 samurai, care trebuie sa ii invete pe locuitori sa se lupte si sa se protejeze de cei care vor sa le faca rau.

The Shaolin Temple
(1982)

Imparatul Tang este tradat de catre unul dintre generalii armatei sale, care incearca sa ii ia locul in zona de est a tarii. Imparatul decide astfel sa il antreneze pe unul din sclavii sai, astfel incat sa invete kung-fu mai bine decat oricine si sa il pedepseasca atfel pe tradator. Filmul este scris de Johan Wikberg si este bazata pe folclorul poporului chinez.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea