Filme

#filme #film istoric #top filme #filme tari #filme istorice #top filme istorice

Cele mai bune filme care prezinta evenimente istorice

Alegerea unui film bun, care prezinta un eveniment istoric de mare amploare poate fi o adevarata provocare. De-a lungul timpului au aparut foarte multe astfel de productii. Totusi, nu toate au avut succes si doar cateva au prezentat evenimentele exact asa cum s-au intamplat. Iata cateva dintre cele mai bune filme de acest gen.

Titanic (1997)

Leonardo DiCaprio si Kate Winslet interpreteaza rolurile principale in productia Titanic. Filmul imbina scufundarea vasului, dezastrul american petrecut in 1912 cu drama romantica dintre cei doi indragostiti. Cei doi fac parte din clase sociale diferite, insa acest lucru nu ii impiedica sa fie impreuna pana in ultima clipa si sa nu renunte unul la celalalt chiar si atunci cand situatia devine una foarte tragica si cand toti cei din jur lupta, fiecare, pentru propria viata.

Filmul a castigat 11 premii Oscar si patru Globuri de Aur in anul 1998.

Spartacus (1960)

Un sclav numit Spartacus (interpretat de Kirk Douglas) conduce o revolta impotriva Imperiului Roman. Desi multe scene sunt pura fictiune, filmul prezinta totusi povestea adevarata a unui barbat care lupta pentru libertatea sa si care descopera triumful spiritului uman.

Saving Private Ryan (1998)

Saving Private Ryan are la baza povestea unui grup de soldati care lupta in cel de-al Doilea Razboi Mondial. Cativa dintre acestia merg in spatele liniilor inamice pentru a salva un parasutist deoarece ceilalti trei frati ai sai au murit deja in lupta. Aceasta productie este o incercare reusita de a sublinia patriotismul american si se bazeaza pe o poveste cat se poate de reala.


 

Platoon (1986)

In timpul Razboiului din Vietnam, un tanar recrut isi da seama ca se afla intr-o situatie de conflict, intre morala si obligatia pe care o are fata de poporul sau. Astfel, tanarul este prins intre lupta pentru supravietuire pe care trebuie sa o duca atat fata de dusmanii vietnamezi, cat si cu oamenii din plutonul sau.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea