Filme

#filme #woody allen #top filme #filme woody allen #top filme woody allen

Cele mai bune filme ale lui Woody Allen

Woody Allen reprezinta una dintre cele mai importante si influente chipuri din industria cinematografica americana. Inca din copilarie, Woody Allen a fost o persoana speciala. In momentul in care a fost inscris la scoala, regizorul a fost trecut rapid la o clasa avansata, datorita coeficientului sau de inteligenta. Desi in perioada respectiva, Allen a fost indisciplinat si a refuzat sa invete sau sa isi faca temele, el a reusit totusi sa ajunga acolo unde si-a propus.

Woody Allen s-a lansat ca fiind autor umoristic si de comedie si abia mai tarziu ca regizor.

Iata cateva dintre cele mai bune filme realizate de Woody Allen.

1. Annie Hall (1977)

Annie Hall este un film clasic, care il are in rolul principal chiar pe Woody Allen. Acesta interpreteaza rolul unui comediant, Alvy Singer, care are o relatie cu Annie Hall (Diane Keaton), o femeie instabila din punct de vedete emotional.

Productia i-a adus regizorului patru trofee Academy Awards. Ulterior, filmul a fost descris de catre Roger Eber ca fiind filmul preferat de toata lumea din cele realizate de Allen.



 

2. Match Point (2005)

Chris Wilton (Jonathan Rhys Meyers) este un tenismen profesionist, care a plecat dintr-o familie din clasa muncitoare, cu scopul de a-si depasi conditia. El o intalneste pe Chloe (Emily Mortimer), o femeie care vine dintr-o familie instarita si de care se indragosteste rapid. De fapt, Chris se indragosteste de stilul de viata al tinerei si incepe sa lucreze pentru tatal acesteia. Dupa ce se casatoreste cu Chloe, el incepe sa avanseze, sa castige bani si putere, dar intre timp se indragosteste de logodnica fratelui sau, frumoasa Nola (Scarlett Johansson).

3. Hannah and Her Sisters (1986)

Cele trei surori sarbatoresc impreuna Ziua Recunostintei, cu o masa in familie. Pe parcursul filmului, incep sa iasa la suprafata tot felul de detalii, care arata o familie disfunctionala, care este normala doar in aparenta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea