Filme

#tom hanks #filme #top filme #filme celebre #distributie film

Cele mai bune filme ale lui Tom Hanks

Un veteran in cetatea filmului american, Tom Hanks a reusit sa imbine cariera de actor cu cea de regizor, scenarist, producator, dar si familist. Un nume care a intrat deja in istoria cinematografiei , Tom Hanks a reusit sa joace intr-o serie de filme spectaculoase. Iata-le pe cele mai bune dintre acestea!

1. Forrest Gump (1994)

Cu siguranta unul dintre cele mai bune filme in care a jucat Tom Hanks pana in acest moment, "Forrest Gump" i-a si adus o statueta aurita actorului american, castigand alte 5 premii Oscar. Desi nu mai are nevoie de nicio prezentare, filmul infatiseaza viata lui Forrest Gump, un tanar cu un IQ scazut, care isi depaseste conditia. In primele zece saptamani de la lansare, filmul a ocupat prima pozitie in box office-ul american.


 

2. Saving Private Ryan (1998)

Filmul "Saving Private Ryan", in care Tom Hanks apare in rolul capitanului John Miller, a fost distins cu nu mai putin de 5 premii Oscar si a impresionat nu doar critica de specialitate, cat si publicul. Povestea emotionanta, desfasurata pe fundalul celui de-al doilea razboi mondial, a fost regizata de celebrul Steven Spielberg si a avut incasari de 481,8 milioane de dolari in lumea intreaga. In anul lansarii sale, "Saving Private Ryan" a devenit filmul cu cele mai mari incasari.


 

3. The Terminal (2004)

Drama bazata pe fapte reale este un alt film de exceptie din cariera lui Tom Hanks, regizat de Steven Spielberg. In pelicula, Tom Hanks intra in pielea lui Viktor Navorski, un barbat din tara fictiva Krokozhia, care ramane blocat pe aeroportul John F. Kennedy intrucat nu ii este permis sa paseasca pe teritoriul SUA. In film mai joaca Stanley Tucci si Catherine Zeta Jones.

 

4. Big (1988)

Comedia nominalizata la premiile Oscar este una dintre primele reusite ale lui Tom Hanks. Actorul american face un rol amuzant si convingator in aceasta pelicula, unde il interpreteaza pe Josh Baskin, un pusti de 13 ani care isi doreste sa fie mare si a carui dorinta - culmea - se indeplineste.



Foto: moviedreambook.blogspot.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea