Filme

#alfred hitchcock #filme #top filme #filme celebre #filme alfred hitchcock

Cele mai bune filme ale lui Alfred Hitchcock

Adesea controversat, dar cu un talent de necontestat, a lasat posteritatii o serie de filme excelente, indragite de generatii intregi. Care sunt, insa, cele mai bune filme ale renumitului regizor, descopera in continuare!

 

1. Rear Window (1954)

Cu si Grace Kelly in rolurile principale, "Rear Window" ofera o mostra sanatoasa de suspans marca Alfred Hitchcock in ceea ce a devenit unul dintre cele mai reusite filme ale regizorului britanic. Pelicula spune povestea unui fotograf tintuit intr-un scaun cu rotile care, fiind nevoit sa stea in casa, isi face un obicei din a-si spiona vecinii. Activitatea sa devine curand una foarte interesanta cand barbatul are impresia ca isi vede vecinul omorandu-si sotia.

2. Psycho (1960)

Cel mai faimos film semnat de Alfred Hitchcock, "Psycho" include o scena explicita devenita faimoasa, cea a uciderii din dus. Povestea este captivanta si tensionata si il are drept personaj central pe Norman Bates, un barbat cu personalitate multipla. Acesta alterneaza intre Eul sau si cel al mamei sale, in pielea careia intra ori de cate ori comite o crima. In filmul realizat in anul 1960 apar si .

3. (1959)

Un alt film excelent este " North by Northwest ". O pelicula de aventuri, aceasta beneficiaza de jocul actoricesc al lui Cary Grant, care intra in pielea unui barbat ce este luat drept spion si rapit. Ulterior, filmul prezinta incercarea acestuia de a supravietui, urmarit fiind de spioni straini. In film mai apare si actrita Eva Marie Saint ("On the Waterfront").

4. The Birds (1963)

Filmul horror "The Birds" a reusit sa isi inspaimante publicul si o face si astazi, la mai bine de 45 de ani distanta. Intriga peliculei? Un stol imens de pasari malefice ataca un orasel din nordul Californiei. Un film cu siguranta reusit a carui valoare a fost recunoscuta si de Academia Americana de Film care l-a nominalizat la premiile Oscar.

De mentionat ar fi si faptul ca actrita din rolul principal, Tippi Hedren, a reusit sa isi cladeasca o cariera in cinematografie intocmai datorita lui Alfred Hitchcock care a descoperit-o si a distribuit-o in doua dintre filmele sale.



Foto: virginmedia.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea