Filme

#catalin mitulescu #filme #premiere

Cele mai asteptate filme ale lui 2011

2010 a fost fara indoiala un an dominat de animatii ( ,Toy Story 3, Despicable Me), filme fantasy (Alice in Wonderland) si SF-uri (Avatar, Tron: Legacy, Inception).

Cat despre trendul lui 2011, o mare parte din cele mai asteptate pelicule ale anului au in prim-plan super-eroi, plus adaptari pentru marele ecran ale unor benzi desenate.
 

The Green Hornet
 

The Green Hornet este o adaptare cinematografica a unui serial radiofonic popular in America anilor ’30.  Vedeta filmului este Britt Reid, un tanar mostenitor al unui prosper si influent trust de presa. Daca ziua este un om normal, Reid se transforma noaptea  intr-un erou mascat botezat The Green Hornet  care colinda strazile in lung si-n lat la vanatoare de infractori.

Rolul principal al filmului ii revine lui , Christoph Waltz. Premiera romaneasca a lui The Green Hornet urmeaza sa aiba loc pe 28 ianuarie 2011.

 

Scream 4

 

Unul dintre cele mai de succes francize de film horror se intoarce dupa o pauza de 10 ani. Cu acelasi Wes Craven in scaunul de regizor, Scream 4 aduce un nou val de crime in oraselul Woodsboro.

Craven i-a pastrat din distributia originala pe David Arquette, Neve Campbell si Courteney Cox si a adus un plus de prospetime filmului prin includerea unor actori cu mare priza la adolescenti: Emma Roberts si Hayden Panettiere.  Deocamdata, nu se stie data la care Scream 4 apare in Romania. In schimb, ramane batuta-n cuie data premierei americane: 15 aprilie 2011.

 

 

Catherine Hardwicke a devenit celebra dupa ce a regizat Twilight, primul film din seria productiilor cu vampiri care i-a innebunit pe adolescentii din intreaga lume.

Hardwicke face un alt pas important in cariera sa cu Red Riding Hood, transformand basmul Scufita Rosie intr-o varianta nerecomandabila copiilor, un thriller fantastic plasat in Evul Mediu si impanat cu varcolaci si povesti de dragoste. In Romania, filmul va ajunge pe 29 aprilie.

 

Thor

 

Chris Hemsworth, Natalie Portman, Kat Dennings si Anthony Hopkins sunt doar cativa dintre actorii pe care ii vom intalni in pelicula regizorului si totodata actorului Kenneth Brannagh, cunoscut cinefililor pentru ecranizarile dupa operele lui Shakespeare.

Filmul prezinta aventurile lui Thor, zeul Tunetului in mitologia nordica, care este pedepsit sa traiasca pe Pamant alaturi de oameni. Thor invata sa-I ajute pe muritori sa se apere de amenintarile care vin de pe Asgard, taramul stapanit de zeii razboiului. Thor va avea premiera in Romania pe 6 mai 2011 .

 

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides

 

Pe 20 mai e lansata la apa cea de-a patra parte a seriei “Piratii din Caraibe”. In Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides nu ne mai intalnim cu Orlando Bloom si Keira Knightley, in schimb nu lipseste simpaticul Jack Sparrow, piratul betiv interpretat de Johnny Depp.

Sparrow pleaca in cautarea Fantanii Tineretei, alaturi de Angelica, alias Penelope Cruz. Se anunta un film spectaculos, mai ales ca acesta va putea fi urmarit si in format 3D.

 

X-Men: First Class

 

Inainte ca Charles Xavier si Erik Lansher sa se numeasca Professor X si Magneto,  cei doi erau niste tineri care isi descopereau puterile pentru prima oara. Lucrau impreuna cu alti mutanti pentru a preveni cel mai mare pericol pe care lumea l-a cunoscut vreodata. Intre cei doi s-au produs ruptura care i-a transformat in dusmani de moarte.

Cam asa arata plotul noului film din seria X-Men, a carui premiera romaneasca este programata pe data de 3 iunie 2011. In rolurile Charles Xavier si Erik Lansher, regizorul Matthew Vaughn i-a distribuit pe Michael Fassbender si James McAvoy.

 

Green Lantern

 

Ryan Reynolds, actorul desemnat cel mai sexy barbat in viata, il intruchipeaza pe Green Lantern, detinatorul unui inel cu puteri miraculoase. In plus, acelasi inel ii pune la dispozitie un intreg detasament intergalactiv al carui scop este mentinerea pacii in Univers.

Pelicula urmeaza sa fie lansata in SUA pe 17 iunie 2011. Regia filmului este semnata de Martin Campbell, cel care a realizat in trecut doua dintre peliculele din seria James Bond  (Goldeneye si Casino Royale).



Transformers: The Dark Of The Moon

 

Cel de-al treilea film al francizei Transformers a fost filmat in 3D, unul dintre principalele sale atuuri  fiind  secventele spectaculoase in care decepticonii se infrunta cu aotobotii.

Ce-i drept, Megan Fox a fost eliminata din acest film, insa Michael Bay a apelat pentru rolul principal feminin la o alta prezenta hot: fotomodelul Rosie Huntington-Whiteley. Transformers: The Dark Of The Moon va rula pe marile ecrane din Romania incepand cu 1 iulie 2011.

 

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II

 

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II marcheaza sfarsitul seriei de filme care are la baza scrierile lui J.K. Rowling. Harry, Ron si Hermione  se intorc la Hogwarts in cautarea horcruxurilor care il mai protejeaza pe Cap de Mort.

Totodata, in Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II ai ocazia sa vezi cum ar arata cei trei eroi ai nostri la batranete si cat de bine ii prinde rolul de parinti. Fanii romani ai lui Harry Potter sunt asteptati la incepand cu 15 iulie.

 

Captain America: First Avenger
 

Dupa esecul rasunator al ecranizarii din 1990, povestea lui Steve Rogers, eroul care lupta pentru binele poporului american, a ajuns pe mainile lui Joe Johnson.

Regizorul a ales numai actori pe spranceana: Chris Evans (il stiti si din alte filme cu super-eroi - Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer),  Samuel L. Jackson, Stanley Tucci, Tommy Lee Jones.

Aventurile lui Captain America ajung  pe marile ecrane din SUA pe data de 22 iulie 2011. Cat despre Romania, premiera este programata sa aiba loc pe data de 5 august.

 

Cowboys & Aliens

 

Pe 26 august apare in Romania Cowboys & Aliens, un film cu o distributie de exceptie (Daniel Craig, Harrison Ford),  un regizor care a impresionat criticii si cinefilii cu primele doua parti din Iron Man (Jon Favreau) si-un story despre solidaritatea locuitorilor unui oras in fata invaziei extraterestre.


Real Steel
 

A mai vazut cineva vreun film cu roboti-boxeri care-si impart pumni pe ring? Asemenea confruntari veti vedea in Real Steel, o drama SF regizata de Shawn Levy. Hugh Jackman detine rolul principal in acest film, actorul intruchipand antrenorul unei astfel de masinarii.

Filmul urmeaza sa apara in SUA pe 7 octombrie 2011.


Part I
 

Nici in 2011 nu scapam de povestile cu vampiri din saga Twilight si omniprezentii Robert Pattinson si Kristen Stewart, actorii indragostiti atat pe marele ecran, cat si in realitate.

In The Twilight Saga: Breaking Dawn Part I, Bella si Edward se aseaza la casa lor si asteapta un copil. Restul povestii te las sa-l descoperi pe 18 noiembrie.

 

Sherlock Holmes 2
 

Guy Ritchie lucreaza de zor la Sherlock Holmes 2, pe care vrea sa-l lanseze pe 16 decembrie.  Echipa este aceeasi: Robert Downey Jr si Jude Law . Sherlock Holmes si prietenul sau, Dr. Watson, isi unesc din nou fortele, de data aceasta pentru a-l pune la pamant pe temutul profesor Moriarty.

 

The Girl with the Dragon Tatoo
 

A regizat filme-cult  precum Se7en sau Fight Club. Anul trecut a mai bifat un succes cu povestea usor romantata a celei mai faimoase retele de socializare online.

Vorbim despre David Fincher, care ne promite un remake in limba engleza dupa The Girl with the Dragon Tattoo (2009), filmul suedez lansat in urma cu doi ani si inspirat de trilogia “Milennium” a lui Stieg Larsson. Rooney Mara si Daniel Craig vor fi Lisbeth Salander si Mikael Blomkvist, o hackerita   antisociala si un jurnalist cu fler, care descopera cateva dintre cel mai bine pazite secrete din Suedia. Filmul urmeaza sa aiba premiera in SUA pe 21 decembrie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea