Filme

#filme #asteptate #2010 #iron man 2 #inception #toy story 3 #the twilight saga: eclipse #shutter island #robin hood

Cele mai asteptate filme ale lui 2010

2009 a fost inca un an in care la Hollywood s-au batut recorduri notabile: New Moon a depasit recordul de incasari stabilit anul trecut de The Dark Knight, horror-ul Paranormal Activity a devenit cel mai profitabil film realizat vreodata, apocalipticul 2012 a facut si el valuri in box-office, dar 2010 se anunta un an si mai spectaculos in materie de productii hollywoodiene.

Iepuri si jucarii vorbitoare, supereroi, vampiri, vrajitori si batausi pusi pe super actiune, cam de asta vom avea parte anul viitor, toata lumea asteptand sa vada cum vor arata Iron Man 2 sau The Twilight Saga: Eclipse. Pelicule semnate de Martin Scorsese, Ridley Scott sau Christopher Nolan vor strange cinefilii in salile de cinema si, posibil, o serie de premii.

Iata care sunt cele mai asteptate zece filme in 2010:

10. Toy Story 3

Pasionatii de filme de animatie asteapta nerabdatori vara lui 2010, mai ales ca atunci ajunge pe ecrane Toy Story 3, continuarea seriei Pixar in care astronautul buzz (Tim Allen) si cowboyul Woody (Tom Hanks) anima lumea jucariilor lui Andy. La zece ani dupa aventurile din Toy Story 1 si 2, Andy a crescut si nu mai are nevoie de jucariile care i-au incantat copilaria, asa ca le arunca intr-o cresa din care jucariile conduse de Buzz si Woody incearca sa evadeze.

Superioara ca tehnica de animatie multor filme de gen, seria Toy Story a avut si avantajul unui scenariu convingator (un punct forte al multor pelicule Pixar), astfel ca asteptarile pentru partea a 3-a sunt si mai mari. Intre timp cei de la Pixar au lansat si varianta 3D a primelor doua animatii ale francizei.



9. The Expandables

Se spune despre The Expendables ca va fi cel mai bun Film... actiune al anilor ’80, doar ca apare 20 de ani mai tarziu. Sylvester Stallone si-a recrutat pentru acest film de actiune tipic rivalii din trecut - Dolph Lundgren, Bruce Willis si Arnold Schwarzenegger – si a adaugat la echipa de super mercenari alti doi obisnuiti ai productiilor cu batai: Jet Li si Jason Statham. Numai Van Damme lipseste din galerie, dar el a trecut la filme mai serioase, drame inspirate de propria persoana (vezi JCVD).

Deci, daca avem o echipa, trebuie sa avem si o misiune: mercenarii lui Stallone sunt trimisi sa lichideze in felul propriu un dictator sud-american. Asa ca fani ai filmelor de actiune, uniti-va in august 2010, caci il vom revedea pe ecrane pe guvernatorul Californiei.



8. Shutter Island

Cu filmele pe care le-a facut in ultimii ani, Leonardo DiCaprio a reusit sa scape de imaginea de idol frumusel al adolescentelor, stafeta predata mai nou starurilor din seria Twilight, demonstrand ca are si talent atasat fetei de sex-simbol. In Shutter Island, DiCaprio joaca rolul unui detectiv insistent care, TOT sapand dupa un client misterios al unui spital de boli mintale, ajunge chiar el inchis in institutia specializata.

Din trailer nu prea intelegem mare lucru, mai ales ca Martin Scorsese, regizorul lui Shutter Island pastreaza cu incapatanare secretul din jurul pacientului problema a carui disparitie ii bantuie gandurile lui Leonardo.



7. The A Team

Pentru cei care sunt trecuti de 30 de ani, The A Team nu are nevoie de niciun fel de introducere. Cinefilii mai tineri trebuie sa se familiarizeze totusi cu serialul The A Team (tradus la noi prin Echipa de soc si difuzat mai intai de postul Tele 7 abc) si personajele sale: patru veterani ai razboiului din Vietnam care evadeaza din inchisoarea unde fusesera inchisi pe nedrept si devin mercenari.

In lungmetrajul The A Team, Liam Neeson este liderul echipei de elita din care mai fac parte Jessica Biel, Patrick Wilson, Bradley Cooper, Quinton Jackson si Sharlto Copley. Pelicula va avea un aer modern, evident, dar asta nu ne va scuti de deghizarile nerealiste, echipamentele SF, impuscaturile lipsite de precizie si vehiculul improvizat.

a team

6. Inception

Dupa succesul lui The Dark Knight, regizorul-scenarist Christopher Nolan paraseste Gotham City pentru a aduce pe ecrane un thriller psihologic SF. In Inception, Leonardo DiCaprio joaca rolul unui om de afaceri santajat de villain-ul din Batman Begins, Ken Watanabe. Distributia peliculei este intregita de Cillian Murphy si Michael Caine, si ei imprumutati de Nolan tot din seria Batman.

Aruncand o privire la teaser-ul lui Inception, nu putem decat sa ne minunam de lumea imaginata de Christopher Nolan. Filmul va avea premiera in iulie 2010.



5. Alice in Wonderland

Tim Burton da fluierul de start si echipa binecunoscuta - Johnny Depp, Helena Bonham Carter, si compozitorul Danny Elfman – este din nou la treaba pentru inca o ecranizare a celebrei carti Alice in Wonderland. Filmul este mai mult o continuare a povestii din carte si include o galaxie de staruri care populeaza lumea din Wonderland. Sub multiplele straturi de machiaj si CGI ii vom regasi in Alice in Wonderland pe actorii Stephen Fry, Alan Rickman, Michael Sheen, Anne Hathaway, Timothy Spall, Christopher Lee, Paul Whitehouse, Frances de la Tour si Barbara Windsor. Filmul va fi lansat la sfarsitul lunii martie in 2010 si, dupa calculele producatorilor, ar trebui sa domine box-office-ul in preajma Pastelui.



4. Robin Hood

Cand am auzit ca Ridley Scott l-a distribuit pe Russell Crowe intr-un nou film despre legendarul Robin Hood, si, mai mult, australianul avea sa fie si erou si dusman (adica sa joace dublu rol), nu mi-am putut opri rasul. De ce? Pai, Crowe venea dupa Body of Lies in care afisase o silueta ce batea spre supraponderal, iar filmele in care o vedeta joaca si good-guy si bad-guy sunt in general sortite esecului pe toate fronturile.

Scott s-a razgandit, totusi, si l-a bifat in rolul negativ pe actorul Matthew McFadyen (Seriful din Nottingham), in timp ce pentru rolul vaduvei Marian a ales-o pe Cate Blanchett, dupa ce initial pusese ochii pe Sienna Miller. Toata lumea este curioasa sa vada cat de convingator si agil va fi Russell Crowe in rolul haiducului englez. Robin Hood va avea lansarea in mai 2010.

robin hood

3. Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1

Cu siguranta unul dintre motivele pentru care lumea asteapta sa vada deznodamantul francizei Harry Potter este secventa sau secventele in care Daniel Radcliffe va aparea, in sfarsit, gol. Dupa cum am aflat recent, Daniel ne va servi si o portie de nuditate, avand cateva scene foarte intime cu personajul interpretat de Emma Watson.

Pentru cei care au citit cartile, sfarsitul nu va fi o noutate, pentru cei care nu si-au bagat nasul in cartile lui J.K. Rowling, aflati ca in Deathly Hallows, Harry si eternii lui amici, Ron si Hermione, sunt in cautarea unor artefacte magice numite Horcrux. Pentru cea mai mare parte a filmului cei trei vrajitori se aventureaza in lumea Incuiatilor, adica a oamenilor fara baghete magice, in incercarea de a salva taramul vrajit. 



2. The Twilight Saga: Eclipse

Succesul colosal inregistrat de Twilight si New Moon nu da semne de amorteala, iar urmatorul episod al seriei se anunta cel putin la fel de interesant. In Eclipse vom avea parte de un razboi intre vampiri si varcolaci (ca in toate filmele de gen, fara exceptie) in care Bella este prinsa la mijloc (ca in toate filmele de gen, un muritor trebuie sa se amestece cumva in treburile monstrilor). Oare de ce nu se pot intelege vampirii cu varcolacii?

Eclipse este opera unui alt regizor, David Slade. Este al treilea pe lista Twilight, si asta pentru ca Chris Weitz, regizorul lui New Moon, lucra din greu la partea a doua a francizei, atunci cand producatorii au demarat lucrul la Eclipse, nu cumva sa dezamageasca twilighterii, adica fanii inraiti ai romanelor semnate de Stephanie Meyer si a tot ce tine de ele. Oricum, este rezonabil sa ne asteptam la un film Twilight pe an, cel putin pana in 2012.

1. Iron Man 2

Toti cei care au vazut Iron Man, poate cu exceptia lui Terrence Howard (a avut ceva divergente cu producatorii care au avut grija sa-l elimine din sequel), sunt nerabdatori sa fie din nou martorii aventurilor excentricului Tony Stark a.k.a. Iron Man. In 2008 am vazut cum Tony si-a creat costumul de supererou intr-o pestera din Afganistan (idee mai putin plauzibila decat porcii zburatori) si cum a facut K.O. primul villain care i-a iesit in cale.

In Iron Man 2, anti-eroii se multiplica, iar Tony va trebui sa-si imparta atentia si artileria atat spre Whiplash (Mickey Rourke), cat si spre focoasa Black Widow (pot sa jur ca in pozele de la filmari era roscata), o asasina din Rusia, care duce un razboi fulger nu atat impotriva lui Iron Man, cat mai degraba pentru inima lui. Pepper Potts (aceeasi Gwyneth Paltrow) va avea o concurenta de temut in costumul de latex mulat umplut de voluptoasa Scarlett Johansson.

Nu mai este o noutate faptul ca Don Cheadle il va inlocui pe Terrence Howard in rolul colonelului James Rhodes, care va deveni mai apoi aliatul lui Iron Man, War Machine.

iron man 2

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea