Filme

#vampiri #hot #sexy #dracula #twilight #robert pattinson #brad pitt #true blood #kate beckinsale #gerard butler

Cei mai hot vampiri din istoria recenta a Hollywoodului

Oare cand nu am fost fascinati de vampiri, varcolaci si alte fiinte de pe alt taram, pe a caror fata palida se prelinge incet draculaun firicel de sange nevinovat? Originile povestilor cu vampiri se pierd prin Evul Mediu, insa in secolul al XIX romanul Dracula al lui Bram Stoker declanseaza mania vampirilor, pe care Hollywood-ul o tot perpetueaza de mai bine de 100 de ani.

Dracula a facut, fara nicio exagerare, subiectul a cateva sute de filme, insa de la prima pelicula cu vampirul din Carpati, cinemaul a adus constant in prim plan personaje vampiresti memorabile si foarte sexy prin atitudinea misterioasa si forta bruta pe care o degaja cu fiecare miscare.

De cativa ani incoace, moda vampirilor la Hollywood a luat avant serios si nu trece niciun an fara un film de gen. Ultima productie care a starnit o isterie mondiala este seria Twilight, cu incasari uluitoare in decurs de doar cateva luni si actori principali tranformati in superstaruri peste noapte.

Iata aici cateva celebritati care si-au facut un nume dupa ce au jucat in pelicule cu si despre vampiri:

Brad Pitt

Multi spun ca jumatatea masculina a cuplului Jolie-Pitt s-a remarcat in Thelma si Louise, dar adevarul este ca, desibrad pitt aparuse in cateva lungmetraje si doua-trei seriale, Brad ne-a lasat cu gura cascata de abia in Interview with the Vampire, si asta nu datorita talentului sau actoricesc, ci mai degraba infatisarii fantomatice, privirii hipnotice si pletelor rebele pe care a avut grija sa si le vanture numai din cele mai avantajoase unghiuri in rolul melancolicului vampir Louis.

Culmea este ca, desi Tom Cruise a avut o performanta mai mult decat decenta in rolul crudului vampir Lestat, cinefilii au retinut mai degraba chipurile vampirilor mai “soft” interpretati de Brad Pitt si Antonio Banderas.

Kate Beckinsale

kate beckinsaleIn 2003, regizorul Len Wiseman s-a gandit sa resusciteze filmele cu vampiri si a adus pe marile ecrane povestea Selenei (Kate Beckinsale), o vampira in latex prinsa la mijloc intr-un conflict milenar intre neamul vampirilor si cel al lycanilor in intunecatul Underworld. Productia nu a fost nici printre cele mai bune, nici printre cele mai proaste de acest gen, insa a consacrat-o pe Beckinsale in rol de action-woman puternica, agresiva si extrem de sexy.

Totusi, Kate s-a saturat sa transpire in latexul vampiresc, asa ca nu a mai aparut si in cea de-a treia parte a francizei Underworld.

Salma Hayek

Multi nu-si amintesc ca undeva dupa Desperado si inainte de nominalizarea lasalma hayek Oscar pentru rolul din Frida, Salma Hayek a intrat in costumul sumar al unei vampiroaice care danseaza provocator cu un sarpe chiar sub nasul lui George Clooney in productia lui Robert Rodriguez, From Dusk Till Dawn. Santanico Pandemonium, pe numele ei de vampira, Salma incinge aprig imaginatia publicului masculin cu cele cateva minute de miscari lascive si ajunge chiar sa se metamorfozeze intr-o creatura mai putin placuta ochiului, dar asta pana cand Clooney ii tepuieste fitele-i de nemuritoare cu un candelabru art deco. Ce romantic!

Stuart Townsend & Aaliyah

townsend aaliyahVampirul Lestat se intoarce pe ecrane in 2002, dar nu datorita lui Tom Cruise, ci frumuselului Stuart Townsend. Queen of the Damned, caci despre acest film este vorba, este cu siguranta unul dintre cele mai proaste filme cu vampiri realizate vreodata, motiv pentru care singurul lucru pe care mi-l amintesc din aceasta productie ciudata este atractia puternica dintre Lestatul lui Townsend si Regina Vampirilor interpretata de Aaliyah, cantareata R&B.

Din pacate pentru cei doi, Queen of the Damned nu le-a adus celebritatea. Stuart este mai degraba cunoscut ca vesnicul iubit al talentatei Charlize Theron, iar Aaliyah a decedat intr-un accident de avion in 2001. Oricum, Townsend si Aaliyah sunt cu siguranta cel mai sexy cuplu de vampiri din istoria recenta a Hollywood-ului.

Olga Kurylenko

Noua fata Bond a trecut in 2006 si prin etapa de vampir in romanticul Paris, je t’aime.olga kurylenko In segmentul Quartier de la Madeleine, frumoasa ucrainianca fost top model interpreteaza rolul unui vampir de care se indragosteste turistul Elijah Wood. Judecand dupa imaginea Olgai din aceasta fotografie, ne dam repede seama de ce a fost plasata ulterior la bratul agentului 007.

Lucy Liu

lucy liuAtunci cand esti pe val dupa filme precum Lucky Number Slevin sau Kill Bill, e posibil sa simti nevoia sa apari si intr-un film jenant de prost, caci altfel nu gasesc o explicatie plauzibila pentru alegerea pe care a facut-o Lucy Liu de a juca in Rise (2007). N-ati auzit de el, nu? Nici eu pana recent. Nici nu prea aveati cum, intrucat in multe tari, Rise a fost aruncat direct pe DVD, oricat de seducatoare si sexy ar fi fost Liu in rolul unei jurnaliste care se trezeste la morga si isi da seama ca a devenit vampir.

Tot filmul este o vanatoare dementa de capete, intrucat vampireasa Sadie (Lucy Liu) este decisa sa se razbune pe cei care au facut-o nemuritoare. Nu cred ca cineva a fost vreodata atat de nemultumit de acest aspect.

Gerard Butler

Revenim la mitul lui Dracula. Inainte de a aparea in comedii vulgare despre truismegerard butler hollywoodiene si inainte de a se juca pe sine in fiecare pelicula, Gerard Butler i-a impresionat pe mogulii filmului in rolul Printului Intunericului. Scotianul cu accent enervant a imbracat pelerina fluturanda a lui Dracula in filmul Dracula 2000, o productie mai mult decat indoielnica, regizata de Patrick Lussier, un cineast obsedat de personajul lui Stoker.

Desi Dracula 2000 a fost un esec catastrofal, Lussier a gasit cumva bani si sustinere pentru nu unul, ci doua filme despre faimosul vampir. Singurul lucru bun si demn de amintit din Dracula 2000 este Gerard Butler, si asta nu datorita compozitiei sale actoricesti, ci, evident, look-ului diabolic de sexy.

Gary Oldman

gary oldmanEste imposibil sa nu fi vazut si sa nu va amintiti de poate cel mai bun cu si despre Dracula realizat vreodata. Ma refer, evident, la ecranizarea lui Francis Ford Coppola cu Gary Oldman in rolul sangerosului conte din Transilvania. Dracula lui Coppola este un film cult, iar interpretarea lui Oldman este legendara. Actorul britanic are tot ce-i trebuie unui vampir clasic: atitudine, forta si sex-appeal.

Stephen Moyer & Alexander Skarsgard

HBO a lansat in toamna anului trecut serialul cu vampiri True Blood. Cu o abordaretrue blood noua, un script inteligent adaptat dupa o serie de romane cult si personaje complexe, True Blood avea deja dupa primul sezon o baza serioasa de fani. Sezonul doi a adus cote de audienta nesperate, facand din noua creatie a lui Alan Ball (Six Feet Under) unul dintre cele mai de succes seriale din ultimii ani si castigator de Golden Globe.

Cum era de asteptat, serialul a produs si cateva vedete, mai ales din randul vampirilor. Stephen Moyer si Alexander Skarsgard (fiul cunoscutului actor suedez Stellan Skarsgard ) interpreteaza rolurile a doi vampiri atat de hot, incat ti-ai dori sa-i vezi in fiecare cadru.

Moyer este Bill Compton, un vampir "altfel" din Louisiana care se indragosteste de protagonista Sookie Stackhouse (Anna Paquin), o muritoare. Dragostea celor doi este constant pusa la incercare mai ales de catre Eric Northman (Skarsgard), un vampir blond cu ochi albastri si rang superior lui Bill.

Robert Pattinson

robert pattinsonTanarul actor britanic s-a trezit, chiar si spre surprinderea lui, superstar peste noapte dupa ce a jucat in rolul misteriosului vampir Edward Cullen in ecranizarea bestseller-ului Twilight. In film, personajul interpretat de Pattinson se indragosteste de Bella Swan, insa iubirea lor este demna de tragismul shakespearian al povestii lui Romeo si Julieta, intrucat adolescenta este, ca sa vezi fatalitate, muritoare. Asta daca ignoram complet faptul ca ea este inca la liceu, iar el are vreo suta si ceva de ani, dar nu-i arata nicio clipa.

Cu tone de pudra pe fata, ruj aprins si atitudine macho, Pattinson a creat o isterie printre sute de milioane de adolescente din lumea intreaga care isi fugaresc idolul peste tot, chiar daca acesta a ajuns sa se arunce in fata masinilor pentru a scapa de armatele de fane insistente (actorul chiar a fost lovit recent de un taxi in timp ce incerca sa scape de un grup de admiratoare).

Nici nu mai conteaza ca Robert face un rol mult mai bun in filmul Little Ashes unde il joaca pe Salvador Dali, intrucat numele sau nu mai poate fi disociat de franciza Twilight si personajul Edward Cullen. Cum Robert Pattinson este singurul vampir care a dat Google-ul peste cap, isi merita pe deplin titlul de cel mai sexy vampir din cetatea filmului.

Urmareste trailerul filmului Twilight cu Robert Pattinson:


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea