Filme

#love and other drugs #season of the witch #cinema #romania #premiere

Ce vedem de vineri la cinema

Ai vazut deja majoritatea filmelor care ruleaza in cinematografele noastre? Ai chef sa vezi si ceva noutati? Distribuitorii de filme ne-au pregatit pentru saptamana 21-28 ianuarie doua premiere: love and other drugs si Season of The Witch.

Love and Other Drugs
 

Love and Other Drugs este o comedia romantica in care ne intalnim cu Anne Hathaway, proaspata titulara a rolului Catwoman din The Dark Knight Rises, si Jake Gyllenhaal, chipesul print din pelicula Prince of Persia: The Sands of Time, care a rulat in 2010 si la noi.

Filmul are la baza cartea autobiografica "Hard Sell: The Evolution of a Viagra Salesman", a lui Jamie Reidy si exploreaza deopotriva metodele lipsite de etica ce se practicau in anii '90 in industria farmaceutica din Statele Unite ale Americii si idila frumoasa care se infiripa intre un agent de vanzari ambitios si o artista rebela.

Userii prestigiosului site imdb.com i-au dat dat lui Love and Other Drugs nota 6,6, in timp ce metacritic. com i-a acordat 55 de puncte dintr-un maximum de 100.

“Indeplineste standardele unei comedii romantice obisnuite, este amuzant, sexy si inteligent. Nu este suficient de inteligent pana la sfarsit", este de parere Olly Richards de la Empire Magazine.

“La opt luni dupa ce legea reformei sanatatii (n.r. – din SUA) a fost adoptata, Universal Pictures se implica intr-o satira fara substanta a industriei farmaceutice”, noteaza Chicago Reader.

“Este jumatate comedie romantica pasionala, jumatate drama serioasa. Si niciuna dintre dintre ele nu functioneaza”, sustine unul dintre editorii de la Washington City Paper.

 

season of the witch
 

Nicolas Cage, actorul care inca se afla pe plaiurile noastre pentru a filma a doua parte din Ghost Rider, revine pe marile ecrane cu Season Of The Witch, un thriller supranatural de proportii epice.

Intr-un tinut devastat de razboaie, ultimii cavaleri cruciati se intorc acasa, unde-si gasesc pamanturile pustiite de ciuma. Cardinalul (Christopher Lee) e convins ca groaznica molima este un blestem al iadului, adus asupra oamenilor de catre vrajitoarea cea neagra. Behmen (Nicolas Cage), un erou al cruciadelor, impreuna cu prietenul sau Felson (Ron Perlman), sunt alesi sa o duca pe strania femeie la o manastire izolata, unde calugarii, printr-un stravechi ritual, vor indeparta blestemul.  Urmeaza o calatorie palpitanta in care cei doi eroi se vor lupta cu fortele intunericului.

Season Of The Witch ramane corijent pe metacritic.com, cu 28 de puncte din 100. Cititorii de pe imdb.com sunt insa ceva mai milosi, filmul fiind notat cu 5.7.

Season Of The Witch are toate sanse sa-si amortizeze rapid investitia de 40 de milioane de dolari. In cele doua saptamani scurse de la lansarea sa internationala, pelicula a strans la nivel mondial aproape 37 de milioane de dolari.

Chiar daca in box office s-a descurcat binisor, Season Of The Witch este trimis in corzi de majoritatea criticilor de film. “Nicolas Cage= Bela Lugosi al zilelor noastre in anii sai de declin”, noteza ironic Reno News and Review.

“O amestecatura de horror si film istoric nu este atat de rea precum trailerele sale, insa este tras in jos mai ales de starul lui”, scrie USA Today.

Lovitura de  gratie o da insa revista Rolling Stone: "Season Of The Witch este la fel de anemic precum un vampir lihnit de foame. In loc de cronica, merita un tarus in inima."
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea