Filme

#_papusile-rusesti-2005

Ce papusa alegi?

Xavier ( Romain Duris ) vrea sa scrie povesti de dragoste dar el nu a trait nici una. Trece cu seninatate de la o fata la alta si, in aceeasi maniera confuza si haotica insiruie si celelalte activitati din viata lui care au legatura cu scrisul. La Paris scrie un roman, la Sankt Petersburg este jurnalist, la Londra este scenaristul unei telenovele si relatiile lui se succed ca si joburile. La Paris se intalneste cu fosta prietena, se culca cu o vanzatoare de culoare si pe post de logodnica i-o prezinta bunicului pe amica lui lesbiana . La Londra se indragosteste de partenera de lucru, la Paris de un fotomodel. Xavier are totul si nimic, traind intr-o continua debusolare insa mai devreme sau mai tarziu toate se rezolva.

Amuzant, de un optimism nostalgic . Les Poupees Russes a oferit prilejul reintalnirii actorilor din L’Auberge Espagnole sub bagheta regizorului Cèdric Klapisch. Filmul, care aduce mai multa profunzime personajelor si prezinta o cu totul alta latura a vietii acestora, in aceeasi maniera specifica lui Klapisch.

In legatura cu titlul filmului Klapisch declara : "Cand scrii povesti, ai nevoie de cutii in care sa iti ordonezi ideile. Am considerat intotdeauna ca un scenariu inseamna a gasi cutia potrivita pentru dorintele sau ideile bune pe care le pui inauntru. Ca scriitor, Xavier cauta aceste cutii si, in acelasi timp cauta femeia potrivita. Pune cutii in alte cutii pentru a ordona sentimente complexe. Si, dupa cum spune chiar el la sfarsitul filmului, femeile pe care le-a intalnit sunt ca niste papusi rusesti. Ar face bine sa aiba o mica ascunzatoare printre toate aceste cutiute si tocmai pe aceasta o cauta."

Actorii au fost extrem de incantatati de ocazia de a lucra din nou cu regizorul Cèdric Klapisch si s-au aratat entuziasmati de posibilitatea unei a treia parti, desi Klapisch spune ca poate peste 5–10 ani va mai lua in considerare aceasta idee.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea