Filme

#cinema #premiere #filme #io sono l'amore #the eagle # unknown #i am number four

Ce filme noi vedem la cinema in saptamana 18-24 februarie 2011

Saptamana 18-24 februarie aduce in atentia publicului roman inca patru productii nou-noute.
 
Avem un action SF, o trista poveste de dragoste derulata pe pamant italian, un film in care Liam Neeson se trezeste ca  i s-a furat identitatea si, in cele din urma, o pelicula cu iz istoric care ii va incanta pe fanii lui Gladiator.

 

Io sono l'amore

 

Regia:Luca Guadagnino

Distributie:Flavio Parenti, Tilda Swinton

Io sono l'amore este un film realizat in 2009, dar care apare pe ecranele noastre abia dupa doi ani. Pelicula regizorului italian Luca Guadagnino este o tragica poveste de amor derulata in orasul Milano. Filmul urmareste prabusirea  clasei burgheze sub presiunea pasiunilor si sentimentului de dragoste neconditionata.

Iata ce parere au criticii de film despre aceasta productie.

“Apreciez Io sono l’amore ca find un adevarat regal de sunet si imagine care merita mai mult decat o simpla cronica de film”, marturiseste Ann Hornaday de la Washington Post.

Wendy Ide  de Times [Marea Britanie) remarca sec:  "O anomalie de toata frumusetea".

Dan Lybarger (eFilmCritic.com) spune ca pentru a viziona Io sono l'amore trebuie sa te inarmezi cu rabdare: “Cu Io sono l’amore, regizorul italian Luca Guandagnino asteapta aproape o ora pana sa ne dezvaluie intriga. In functie de rabdarea fiecaruia, asta este fie cel mai inteligent, fie cel mai stupid lucru pe care l-ar fi putut face .“

 “Daca nu esti intr-o dispozitie buna, totul ti se va parea mai degraba prostesc. Dar daca esti, Io sono l’amore poate fi cea mai gustoasa trufa pe care ai putea s-o savurezi toata vara”, remarca Ty Burr  de la Boston Globe.

 Todd Gilchrist (Cinematic)l gaseste si cateva asemanari:  “Un film epic glorios care aduce un pic cu Ghepardul lui Luchino Visconti precum si cu Magnolia lui Paul Thomas Anderson.
 

 

The Eagle

 

Regia: Kevin Macdonald

Cu: Channing Tatum, Jamie Bell, Paul Ritter, Donald Sutherland

The Eagle are toate ingredientele unui film de succes: actiune , aventura, drama si multa istorie. Tanarul centurion Marcus Aquila incearca sa descopere misterul disparitiei intregii legiuni a noua, cat si a vulturului de aur, simbolul acesteia. Misiunea nu va fi deloc usoara, Marcus trebuind sa poarte o serie de lupte cu triburile de barbari.

Subiectul filmului, oarecum asemanator cu cel al peliculei Centurion din 2009, lasa loc de comparatii.

“Este chiar mai putin interesant decat Centurion”, sustine Stephen Whitty (Newark Star-Ledger)

“In ciuda unor scene captivante si unui realism desprins parca dintr-un documentar, The Eagle devine in cele din urma un fel de nascocire surprinzatoare care pare a fi scrisa in timpul unui focus grup”, este de parere Scott Bowles (USA Today)

“O onorabila intoarcere la inceputurile acestui gen de filme”, sustine Brian Lowry, cronicarul lui Variety.

Todd McCarthy (Hollywood Reporter) sustine ca The Eagle ar fi fost captivant, daca ar fi fost mai simplu realizat.
 

 

I Am Number Four

 

Regia: D.J. Caruso

Distributie: Alex Pettyfer, Teresa Palmer

I am number four este un action S.F. despre noua copii cu puteri supranaturale care,  impreuna cu insotitorii lor, reusesc sa supravietuiasca unui razboi de pe Lorien, planeta lor natala. Se stabilesc pe Terra, insa nu scapa de  dusmani, care au pornit deja pe urmele lor.

 Peter Keough (Boston Phoenix) critica lipsa de originalitate a lui I Am Number Four, insa mentioneaza ca filmul ofera privitorului si cateva momente agreabile.
 
“Un thriller romanic agreabil care nu se abate de la un drum deja batatorit, dar care are si cateva particularitati. Asteptati-va la o franciza si la o cariera promitatoare pentru Pettyfer si Agron”, este de parere  Jonathan Crocker  Total Film.
 

 

Unknown 

 

Regia: Jaume Collet-Serra

Cu: Liam Neeson, Diane Kruger, Aidan Quinn

Liam Neeson joaca rolul unui barbat care se trezeste din coma si descopera cu stupoare ca i-a fost furata identitatea.  Eroul nostru va incerca cu ajutorul unei tinere sa afle cine este cel care i-a facut acest rau.

Din pacate, majoritatea cronicilor iau peste picior noul film in care Liam Neeson s-a lasat convins sa apara.

“Unknown nu are nicio logica, asa ca nu numai ca iti faci griji vizavi de felul in care Liam Neeson gandeste in filme, dar si incepi sa te intrebi daca nu cumva a uitat sa citeasca”, crede Rex Reed (New York Observer)

Louise Keller (Urban Cinefile) spune ca Unknown incearca sa cucereasca cumva spectatorii, insa in final nu reuseste decat sa dezamageasca: “Un thriller cu buget mare si cu pedigree, Unknown incearca sa “rupa”, dar intr-un fel sau altul sfarseste prin a fi mai putin satisfacator decat sugereaza elementele sale”.

“Undeva in San Fernando Valley, trebuie sa existe o uzina care produce pe banda rulanta thrillere de actiune de calibrul lui Unknown, la fel cum o fabrica produce mobila”, noteaza ironic Marshall Fine (Hollywood & Fine).
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea