Filme

#_dulcele-sarut-al-daliei-2006

Carnea sub diverse forme - Black Dahlia

O crima teribila a zguduit orasul Los Angeles in 1947 si de atunci a inspirat zeci de autori si regizori.
Tanara frumusete, aspiranta la celebritate, Elizabeth “Betty” Short, este gasita eviscerata si taiata in doua pe un teren din apropierea orasului.

Oribila descoperire aduna in jurul ei o multime de povesti si personaje dubioase, secrete si interese, pasiuni, coruptie si lacomie. Crima nerezolvata atrage alte crime iar misterul se dizolva foarte greu. Imagini alb negru, inregistrari video deocheate din timpul vietii lui Betty Short alterneaza cu planul prezent pe masura ce detectivul Dwight "Bucky" Bleichert ( Josh Hartnett ) se adanceste in pasiunea pentru tanara macelarita si se apropie de adevar.
Agilul Bleichert este cand in bratele lui Kay Lake (Scarlett Johansson), iubita parteneului sau Lee Blanchard ( Aaron Eckhart ) cand in cele ale unei tinere bogate, Madeleine Linscott ( Hilary Swank ) (despre care se spune ca seamana foarte mult cu raposata Betty Short)

Filmul este ecranizarea romanului scris de James Ellroy (“L.A. Confidential”, “American Tabloid”), un best-seller care are in centru uciderea lui Betty, pe fundalul unui Los Angeles aflat in epoca sa de inflorire. Construind o poveste in care se amesteca obsesiile si problemele celor care s-au fixat asupra comiterii unei crime oribile, Ellroy a sperat ca aceasta carte il va ajuta sa exorcizeze demonii care l-au bantuit dupa ce propria sa mama a fost strangulata in anul 1958.

O poveste cu multa carne si oameni bolnavi, interpretata laudabil de Josh Hartnett, Aaron Eckhart si Fiona Shaw .

Un film negru (precum Dalia) ce merita vazut in ciuda gustului amarui cu care pleci din sala de cinematograf.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea