Filme

#festivalul de film rusesc #filme rusesti #caravana kino+

Caravana Kino+, cu filme rusesti, poposeste la Iasi

Festivalul de Film Rusesc , care a debutat luna aceasta simultan la Brasov, Timisoara si Targu-Mures, continua la Iasi, incepand de astazi, 25 iulie, pana in 31 iulie. Astfel, zilnic, la ora 21:00, la Casa de Cultura ”Mihai Ursachi” din Parcul Copou se vor derula filme rusesti in mod gratuit.

Filmele, multe in premiera pe ecranele din tara, vin sa compenseze lipsa cinematografiei rusesti de la noi din ultimii ani. Un grup de studenti de la catedra de filologie rusa a Universitatii din Bucuresti s-au ocupat de subtitrarea productiilor rusesti.

Programul de proiectii de film rusesec la Iasi incepe cu ”Italianul”, o drama in regia lui Andrei Kravciuk, nominalizata la Oscar pentru cel mai bun film strain . Marti, 26 iulie, publicul va putea vedea comedia muzicala ”Oamenii jazz-ului”.

Festivalul va continua cu pelicula ”Asasinii tarului”, o drama istorica care a primit mai multe premii.
Pentru joi este pregatita pelicula ”Fiica din America”, iar vineri urmeaza sa ruleze filmul ”Brigada artistica de agitatie ” (2007), o tragicomedie care a primit sase premii la festivaluri de profil. În penultima zi, sâmbata, 30 iulie, va putea fi vizionat filmul ”Bucluc la indigo”. Ultima zi a festivalului, duminica, este dedicata peliculei ”Steaua”.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea