Filme

#filme # calatorii in timp #Les Visiteurs #Lake House #Back the Future #Time Machine

Calatorii in timp pe marile ecrane

Calatoria in timp este, fara indoiala, unul dintre marile vise ale omenirii. Cati dintre voi nu v-ati dorit sa va intoarceti in timp pentru a repara greselile trecutului? La fel de multi sunt si cei care si-au dorit sa faca un salt de cativa zeci de ani pentru a afla ce le rezerva viitorul.

Chiar daca "joaca" cu timpul ramane deocamdata la stadiul de roman SF, subiectul continua sa starneasca interesul multor regizori de la Hollywood.

Iata cateva dintre cele mai reusite lungmetraje care trateaza calatoria in timp.


Time Machine

Incepem cu "Time Machine" (1960), un film considerat un clasic al genului. Pelicula, produsa si regizata de George Pal, are la baza romanul cu acelasi nume al lui H.G. Wells. "Time Machine" infatiseaza povestea unui om din era victoriana a Marii Britanii care construieste o masina a timpului, pe care o foloseste pentru a ajunge in viitor.

Secventele in care prezentata lumea si schimbarile rapide prin care trece de-a lungul timpului i-a convins pe membrii Academiei Americane de Film sa acorde peliculei un premiu Oscar.


Trilogia "Back the Future"

In 1985, Robert Zemeckis propune spectatorilor o comedie S.F. care avea sa faca istorie si avea sa genereze doua continuari. Desigur, vorbim despre "Back to the Future", productia in care s-a remarcat Michael J. Fox.

In primul "Back to the Future" facem cunostinta cu Marty McFly (Michael J. Fox), un tanar care calatoreste cu 30 de ani in trecut, iar de aici apar o serie de incurcaturi.


Lake House

"Lake House" (2006) este o poveste de dragoste care se desfasoara intr-o casa amplasata pe malul unui lac. Alex Wyler (Keanu Reeves) se muta acolo in 2004, iar acelasi lucru il face si Kate Forster (Sandra Bullock) insa in 2006. Marea problema apare atunci cand Kate schimba cursul istoriei, avertizandu-l pe Alex despre moartea sa iminenta.


Les Visiteurs

Incheiem lista filmelor despre calatorii in timp cu "Les Visiteurs", o pelicula franceza din 1993. Filmul trateaza cu umor decalajul cultural cu care se confrunta un conte si servitorul sau. Actiunea se petrece in 1123, an in care cei doi il roaga pe un vrajitor sa-i trimita inapoi in timp. Calculele acestuia se dovedesc a fi gresite, iar cei doi se trezesc in tumultuosul an 1992.



Sursa foto: gizmodo.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea