Filme

#_asterix-la-jocurile-olimpice-2008

Asterix si Obelix intr-o noua aventura

Noul film din seria Asterix si Obelix (Asterix la Jocurile Olimpice) si-a fixat actiunea in Grecia Antica. Celebrii actori Clovis Cornillac si Gerard Depardieu dau viata si mai celebrelor personaje Asterix si, respectiv Obelix intr-o noua aventura.

Aflati la vanatoare, Asterix si Obelix afla de la un soldat roman ca se vor tine Jocurile Olimpice. Soldatul cu pricina se antrena, astfel ca cei doi prieteni pot sa ii demonstreze, ajutati de cunoscuta lor potiune magica, ca sunt pregatiti pentru a participa ei insisi la acele jocuri. Asa ca decizia este luata: Asterix si Obelix se vor duce sa participe la Jocuri.

Suspansul comediei ia nastere atunci cand cei doi descopera ca potiunea lor magica este interzisa de regulamentul Jocurilor Olimpice (evidenta referire la chestiunea dopajului in lumea reala), astfel ca se vad nevoiti sa incerce sa invinga doar prin forta proprie.

Filmul se doreste a fi o comedie clasica, asa cum ne-a obisnuit genul pana acum. Avem parte de la gafe si gesturi comice pana la situatii pline de umor. Pe langa aventurile pline de surprize ale celor doi galezi, filmul isi invita spectatorii si la o poveste de dragoste frumoasa intre Alafolix (Stephane Rousseau) si printesa Irina (Vanessa Hessler), curtata si de Brutus (Benoit Poelvoorde), un personaj de-a dreptul bufonic.

De remarcat este si prezenta in film a actorului Alain Delon in interpretarea unui Cezar narcisist si plictisit de actiunile esuate ale lui Brutus de a-l asasina , fiind in acelasi timp nedespartit de oglinda sa. Este un personaj amuzant si modul in care Delon il portretizeaza este de-a dreptul incantator.

In acest proiect au fost cooptati regizorul Frederic Forestier , un celebru regizor francez, si Thomas Langmann care declara despre alegerea sa de a realiza pelicula: "este aventura cea mai vizuala, cea mai spectaculoasa, deci, cea mai cinematografica, care ofera posibilitatea, prin subiectul in sine, sa fie angajati actori de nationalitati diverse, in special europeni".

Un film cu efecte speciale remarcabile si in care s-a investit foarte mult, Asterix…, este o comedie de aventuri si romantism in care umorul isi gaseste un loc armonios, iar filmul devine atat pentru fani, cat si pentru necunoscatori o pelicula draguta si relaxanta ce paote fi vazuta la orice varsta.

NOTA: 8/10



Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea