Filme

#_charlie-and-the-chocolate-factory-2005

Am vazut rauri de ciocolata

Acum citeva zile, un prieten mi-a povestit ca l-a vazut la terasa Cina pe Tim Roth . Il stiti pe Tim Roth? Doar daca ati vazut Four Rooms sau, mai recent, Silver City. Dar nu despre Tim Roth vreau sa scriu aici, ci despre Tim Burton si ultimul sau film "Charlie si Fabrica de Ciocolata".

Adaptare a unei carti pentru copii , pelicula ii da din nou prilejul lui Burton sa isi expandeze imaginatia gotica, transformind povestea initiala intr-un film care va fi mai mult vazut de adulti. Johnny Depp, actorul sau fetis, reuseste un rol bun, depasind oarecum cliseele personajelor pe care le-a interpretat pana acum. De data aceasta nu mai este omul-foarfeca ci un fabricant genial de ciocolata, a carui copilarie nefericita il indreapta spre o cariera de exceptie intr-un domeniu pe care il va revolutiona. Renuntand la muncitorii care-i furau secretele, Wonka stramuta un intreg trib de pigmei dependenti de cacao in fabrica sa de ciocolata. Tribul de Oompa-Loompa e una dintre marile gaselnite ale filmului, in special in momentele muzicale. Lumea creata de Wonka in fabrica de ciocolata este mirifica si va incinta si pe cei bolnavi de diabet.

Insa pilonul central al povestii il reprezinta Freddie Highmore , actorul care-l interpreteaza pe Charlie Bucket. Desi dorinta lui cea mai mare este sa lucreze in fabrica, va refuza oferta lui Wonka deorece presupunea sa renunte la familie. Familia lui Charlie este deosebit de pitoresca. S-ar putea face un sitcom numai cu ei. Filmele lui Tim Burton sint ca o ciocolata Cadbury. Stii ce te asteapta sub ambalaj si nu te dezamageste niciodata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea