Filme

#a murit

A murit regizorul Claude Chabrol

Regizorul francez Claude Chabrol a murit duminica, 12 septembrie, la varsta de 80 de ani la resedinta sa din Paris, anunta BBC news.

Una dintre cele mai cunoscute figuri ale Festivalului de la Cannes, Claude Chabrol a fost unul dintre cei mai prolifici regizori francezi, cu mai mult de 70 de filme realizate pe parcursul unei cariere de peste 50 de ani in cinematografie.

Considerat de critici parintele curentului New Wave ( Nouvelle vague ) din cinematografie, Chabrol era cunoscut in special pentru scenariul si regia unor filme precum The Unfaithful Wife (1969), The Beast Must Die (1969) si The Butcher (1970).

“Moartea lui Claude Chabrol reprezinta o mare pierdere pentru filmul francez”, a spus Primul Ministru francez, Francois Fillon .

“Claude Chabrol este parte a patrimoniului nostrum national datorita filmelor si personalitatii sale”, a spus Thierry Fremaux, directorul Festivalului de Film de la Cannes.

Regizorul si-a lansat ultimul sau film, Bellamy, cu Gerard Depardieu , in 2009.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea