Filme

#_la-tete-de-maman-2007 #cinema #film #in mintea mamei #chloe coulloud #karin viard

A intra sau a nu intra in mintea mamei

O adolescenta ii doreste moartea propriei sale mame. Culmea este ca mama respectiva nu i-a facut niciodata vreun rau. De fapt, adevarata problema lui Lulu (Chloe Coulloud) este ca mama sa (Karin Viard) pare intotdeauna foarte absenta si extrem de trista.

In prima scena a filmului ai parte de o acasa.ro /paruiala" title="paruiala">paruiala . Lulu se tavaleste pe jos cu un baiat care a indraznit sa o strige Lucille. Fetei nu ii place acest prenume, astfel ca nu ezita sa isi faca dreptate cu pumnul. De-a lungul intregului film, cei doi se vor incaiera de cate ori vor avea ocazia. Cum este si normal, relatia lor va evolua spre iubire si sex. Insa, cei doi nu se prea pricep la sex, astfel ca, dupa o partida ratata, baiatul o intreba: "Vrei mai bine sa ne batem?".

De altfel, umorul fin este arhiprezent in In mintea mamei, lungmetrajul de debut al regizoarei de origine franceza, Carine Tardieu. Desi pelicula este incarcata cu foarte multa tensiune generata de mama depresiva sau de tatal inca indragostit, dar profund nefericit, regizoarea reuseste sa contracareze aceste momente incordate cu izbucnirile vesele, necontrole si pline de umor ale lui Lulu.

Iubirea si cacarezele

Daca  la inceputul filmului, Lulu invoca in mod constant moartea mamei sale deoarece este convinsa ca aceasta este o egoista care nu se gandeste decat la propriile boli si obsesii, spre final, situatia se schimba radical. Fata va ajunge un fel de erou al unei povesti profund umane in care fericirea mamei sale devine singurul ei scop.

Apoi, filmul plonjeaza intr -o insiruire de intamplari in care, printre altele, apare iubitul din tineretei al mamei. Acesta este medic veterinar si specialist in excrementele animalelor. Lulu isi da seama ca mama sa este foarte fericita impreuna cu veterinarul, mai ales cand cei doi vorbesc despre densitatea cacarezelor de capra. Lucrurile se complica, iar Lulu uita pentru prima data ca fiinta depresiva din fata ei este mama sa si realizeaza, astfel, ca aceasta este un om nefericit care trebuie ajutat.

Unul dintre punctele forte ale peliculei este energia pozitiva pe care o degaja. In ciuda unor intamplari care par triste si fara rezolvare, personajele din film nu se comporta ca niste oameni invinsi care nu mai au nicio scapare, din contra. De exemplu, Lulu afla ca mama sa are cancer, insa este fericita pentru ca este pentru prima data cand o vede pe aceasta zambind sau tatal isi da seama ca sotia sa se intalneste cu fostul iubit, insa il saluta respectuos pe acesta in momentul in care il surprinde iesind din casa sa. De fapt, este vorba despre altceva, dar mai bine mergi sa vezi filmul si sa afli singur povestile personajelor din In mintea mamei.

In mintea mamei a castigat Premiul Cinema 2007 al Fundatiei Diane & Lucien Barriere. In Romania ai ocazia sa il vezi incepand cu saptamana aceasta la Hollywood Multiplex.

Urmareste trailerul filmului In mintea mamei .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea