Filme

#spatiul iberic # filme latino-americane #vacanta llinclusiv #pelicula #filme

A 6-a editie Película – O vacanta all inclusive in spatiul latino-american si iberic prin filme si evenimente

A 6-a editie a festivalului Película, singurul festival de film si cultura ibero-americana din Romania, va avea loc anul acesta intre 8 si 12 septembrie la Bucuresti si pentru prima data la Cluj-Napoca, intre 17 si 19 septembrie.

La Bucuresti filmele pot fi vazute la Cinema Elvire Popesco, Institutul Cervantes si la Verde Stop Arena iar in Cluj-Napoca la Cinema Victoria. Filme exclusiv online pot fi vizionate cu subtitrare in limba romana, in perioada 13-19 septembrie, pe platforma Cinesquare.net.

Película reia anul acesta sectiunea competitionala, ce aduce productii premiate din Brazilia, Argentina, Costa Rica, Mexic si Portugalia.

VALENTINA (Brazilia), filmul de debut al regizorului brazilian Cássio Pereira dos Santos, castigator a 16 distinctii, printre care Premiul Publicului la Festivalul International de Film de la São Paulo, spune povestea unei fete trans si a mamei ei, care se muta intr-un alt oras pentru a avea parte de un nou inceput.

KARNAWAL (Argentina/Bolivia) (r. Juan Pablo Félix), selectionat in 2020 la Festivalul International de Film de la Toronto, il are in prim plan pe un tanar dansator Malambo care, in timpul carnavalului, langa granita Argentinei cu Bolivia, se pregateste pentru cea mai importanta competitie din viata sa. Productia a fost distinsa cu premiul pentru Cel mai bun film ibero-american la festivalul de Film de la Malaga.

CLARA SOLA (Costa Rica), lungmetrajul de debut al Nathaliei Álvarez Mesén, prezentat anul acesta la Cannes in sectiunea Quinzaine des Réalisateurs, arata cum Clara, o femeie retrasa de 40 de ani dintr-un sat indepartat din Costa Rica, experimenteaza o renastere sexuala si mistica, in timp ce incepe o calatorie pentru a se elibera de conventiile religioase si sociale represive care i-au dominat intreaga viata.

50 O DOS BALLENAS SE ENCUENTRAN EN LA PLAYA(Mexic) (r. Jorge Cuchi) se regaseste in selectia din acest an a Festivalului de Film de la Venetia si a castigat premiul pentru Cel mai bun scenariu la Festivalul International de Film de la Cairo. Doi tineri de 17 ani, Félix si Elisa, se intalnesc in timp ce joaca controversatul Balena Albastra, se indragostesc si decid sa accepte impreuna provocarea finala a jocului.

LISTEN (Portugalia), debutul in lungmetraj al regizoarei portugheze Ana Rocha, premiat in 2020 la Festivalul de Film de la Venetia, spune povestea Belei si a lui Jota, ce traiesc intr-o suburbie din Londra si se confrunta cu dificultati serioase atunci cand serviciile sociale pun intrebari legate de siguranta celor trei copii ai lor. Surzenia fiicei de 7 ani declanseaza un proces in sistem care pare sa nu se mai opreasca.

Pe langa proiectiile de film, Pelicula propune publicului din Bucuresti o experienta ibero-americana completa, asemanatoare unei vacante ALL INCLUSIVE in tarile din spatiul latin, adaugand in continut, ca in fiecare an, evenimente tematice (mini-concerte de muzica traditionala, expozitii, reprezentatii de dans, discutii despre experientele din America Latina si/sau spatiul iberic, workshopuri pentru copii).

Programul complet al festivalului va fi disponibil in curand pe site-ul www.peliculafiesta.ro si pe pagina de Facebook a festivalului, iar biletele vor putea fi achizitionate de pe eventbook.ro, la finalul acestei luni.

Pentru vizionarile online, biletele pot fi achizitionate direct de pe platforma Cinesquare intre 13 si 19 septembrie.

¡Hasta pronto!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea