Filme

#Annabelle # A Nightmare on Elm Street #povesti adevarate #the conjuring #filme horror #jaws #psycho #filme

8 filme horror inspirate din povesti adevarate

Pe multe dintre ele le stii, pe altele poate ca nu, dar cu siguranta nu stii ca toate aceste filme infricosatoare au la baza povesti reale. Jaws (Falci), Psycho sau Annabelle sunt doar cateva dintre filmele horror care sunt inspirate din povesti adevarate.

1. Jaws (Falci) - 1975

Peter Benchley, care a scris romanul Jaws in 1974, s-a inspirat din povestirile cu un rechin urias pe care le-a auzit in timpul plimbarilor cu barca de la un pescar numit Frank. Totodata, cartea are la baza si povestea din 1916 in care marele rechin alb a bantuit apele de pe malul Jersey, ucigand 5 inotatori ghinionisti.

2. Psycho - 1960

Cand seriful a vizitat ferma Wisconsin din Ed Gein in 1957, se astepta sa gaseasca aici un infractor suspect de un jaf. Insa el a gasit o adevarata casa de groaza, decorata cu un bol facut dintr-un craniu uman si un abajur din piele. Dupa ce Gein a fost arestat, anchetatorii su descoperit ramasitele a 10 femei la ferma sa. El a fost internat intr-o institutie mentala pentru tot restul vietii. In 1959, autorul Robert Bloch l-a folosit pe Gein ca model pentru Norman Bates in romanul sau Psycho, urmand ca un an mai tarziu, Alfred Hitchcock sa il trasforme intr-un film.

3. A Nightmare on Elm Street (Cosmar pe strada Elm) - 1984

Scriitorul Wes Craven a fost infiorat de o poveste din LA care este despre trei emigranti care au murit in somn. In cazul uneia dintre victime, familia barbatului a declarat ca au insistat ca el sa mearga la culcare, acesta refuzand sa doarma din cauza faptului ca era ingrozit de ideea ca ceea ce visa era diferit de orice experimentase vreodata, motiv pentru catre se temea ca daca se culca va muri. Cand a adormit, in cele din urma, a si murit.

4. The Blob - 1958

Steve McQueen a devenit vedeta acestui film clasic despre un extraterestru care creste atat de mult incat inghite in intregime un mic oras din Pennsylvania. Scriitorul Irving H. Millgate s-a inspirat in aceasta poveste dintr-o informatie din Filadelfia Inquirer conform careia in noaptea de 26 septembrie 1950, doi politisti au raportat o farfurie zburatoare de aproximativ 6 metri in diametru.

5. The Texas Chain Saw Massacre (Masacrul cu lanturi din Texas) - 1974

Masacrul cu lanturi din Texas se bazeaza pe povestea criminalului Ed Gein. El a fost activ din 1954 pana in 1957 si, smilar cu Leatherface, purta scalpurile si fetele victimelor sale. Singura diferenta este aceea ca Gein folosea o arma pentru a-si ucide victimele si nu un lant, ca in film. Producatorii au ales insa sa se foloseasca de aceasta arma pentru a face povestea mai palpitanta si mai sangeroasa.

6, 7 si 8. The Amityville Horror (1979-2015), The Conjuring (2013-2016) și Annabelle (2014)

In 1952 Ed Warren, un demonolog, si sotia sa Lorraine, un mediu de transa, au fondat New England Society for Psychic Research. 20 de ani mai tarziu, Warrens a investigat casa familiei Lutz din Long Island, New York, unde au avut loc 6 crime. Cazul acesta a inspirat The Amityville Horror.

Ancheta Warrens a unor evenimente fantomatice similare care implica de data aceasta casa familiei Perron in 1971, a devenit subiectul filmului The Conjuring, in timp ce Annabelle a fost inspirat dintr-un caz de papusa bantuita pe care Warren l-a investigat in 1970.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea