Filme

#being john malkovich #secretara #filme #12 monkeys #cinefili #Ghost World #Barton Fink #eXistenZ

7 filme ciudate care nu ar trebui sa fie ratate de niciun cinefil

 

Ti se pare ca deznodamantul fiecarui film poate fi intuit intotdeauna? Incearca sa vizionezi unele din filmele de mai jos pentru a te convinge ca mai exista si pelicule cu final neasteptat. Iata o serie de productii cinematografice care au facut mare valva la vremea lor.

 

1. Secretara

Aparut in 2002, "Secretara", cu James Spader si Maggie Gylenhaal, este o explorare a zonelor intunecate ale iubirii, protagonistii lansandu-se intr-un periculos joc sado-maso desfasurat chiar la birou.

2. eXistenZ

Pelicula este o adevarata biblie vizuala a gamerilor din toata lumea, nivelele existentiale strabatute de protagonistii Jennifer Jason Leigh si Jude Law in interiorul unui joc tinandu-te cu sufletul la gura pana la final.

3. Love and death on the Long Island

Pelicula din 1998 a reprezentat sansa lui Jason Priestley de a iesi din categoria filmelor de categoria B, tinand isonul mult mai celebrului partener de scena John Hurt. Desi nu a starnit interesul publicului spectator, filmul s-a bucurat totusi de recenzii favorabile dupa participarea in Festivalurile de film de la Cannes, New York si Toronto.

4. Ghost World

Realizat in 2001, "Ghost World" este o adaptare cinematogragfica dupa story-ul BD cu acelasi nume, care infatiseaza experientele adolescentei Enid in incercarea de a-si gasi o cale in viata dupa terminarea liceului.

5. 12 Monkeys

Filmul regizat de Terry Gilliam a adunat o distributie extraordinara: Bruce Willis, Brad Pitt si Madeleine Stowe, intr-un film care speculeaza limitele mentalului si paradoxul calatorie in timp. "12 Maimute" a devenit un clasic al genului, inspirand si un nou serial gata de a intra pe micile ecrane din Statele Unite in aceasta toamna.

6. Barton Fink

Un John Turturro pe post de scriitor falit, un vecin bagacios in persoana lui John Goodman, o crima invaluita in mister si fratii Joel si Ethan Coen pe post de regizori. Cam acestea sunt ingredientele capodoperei "Barton Fink" din 1991.

7. Being John Malkovich

Cameron Diaz si-a facut loc in productia regizata de Spike Jonez in 1999 alaturi de John Cusak si John Malkovich, intr-o poveste in care un portal secret te face sa intri in pielea lui John Malkovich pentru 15 minute.

Sursa foto: blastr.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea