Filme

#muzica #filme #pretty woman #bad boys #rock of ages #Boys Don't Cry #Jumpin' Jack Flash

5 titluri de filme imprumutate din lumea muzicii

Filmul si muzica sunt doua arte care se intrepatrund in mod frecvent, iar rezultatele nu intarzie sa apara. Pe langa coloanele sonore de exceptie, unele filme reusesc sa te impresioneze si prin titlul lor. Nu de putine ori regizorii si-au botezat creatiile dupa piese mai mult sau mai putin cunoscute din lumea muzicii. Iata cateva dintre cele cele mai cunoscute exemple.


Rock of Ages (2012)

Incepem cu "Rock of Ages", filmul in care-l vedem pe Tom Cruise in rolul unui rockstar al anilor '80. Titlul peliculei este numele uneia dintre cele mai cunoscute melodii lansate de britanicii de la Def Leppard.

Filmul, o adaptare cinematografica a musicalului omonim de succes de pe Broadway, infatiseaza povestea a doi tineri (interpretati de Julianne Hough si Diego Boneta), care isi urmeaza visurile intr-un mare oras.


Boys Don't Cry (1999)

"Boys Don't Cry" este filmul care i-a adus lui Hillary Swank primul Oscar din cariera, la categoria "Best Performance by an Actress in a Leading Role". Swank interpreteaza in aceasta productie rolul lui Brandon Teena, o adolescenta care se deghizeaza in baiat. Titlul acestui lungmetraj face referire la single-ul omonim, pe care trupa The Cure l-a lansat in 1979.


Jumpin' Jack Flash (1986)

"Jumpin' Jack Flash" este una dintre piesele nelipsite din setlisturile concertelor Rolling Stones. In 1986, regizorul Penny Marshall imprumuta acest titlu si realizeaza o excelenta comedie de actiune, cu Whoopi Goldberg in rolul principal.

Goldberg intra in pielea lui Terry Dolittle, o angajata a unei banci, care primeste pe calculator un mesaj codat. Ea reuseste sa-l descifreze si se trezeste implicata in periculoasa lume a spionajului international.


Bad Boys (1995)

"Bad Boys" este un film de actiune cu doi detectivi glumeti care, pe langa faptul ca ofera protectie unui martor la o crima, incearca sa desluseasca misterul din spatele disparitiei unei capturi de heroina. Lungmetrajul imprumuta titlul piesei reggae lansate de Inner Circle in 1986. De altfel, cei doi colegi de breasla au ocazia sa fredoneze refrenul melodiei pe parcursul filmului.


Pretty Woman (1990)

In 1990, Richard Gere incerca s-o invete bunele maniere pe usuratica Julia Roberts in "Pretty Woman". Pelicula imprumuta numele hit-ului lansat de Roy Orbinson in 1964.



Sursa foto: dvdbeaver.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea