Filme

#halloween #drag me to hell #filme horror #filme halloween #The Haunting #Young Frankenstein #Monster Squad

5 filme horror clasice numai bune pentru seara de Halloween

Iubitorii genului horror isi pot delecta privirea cu mai multe creatii clasice perfecte pentru a-i introduce in atmosfera Halloweenului. Mizand mai mult pe atmosfera terifianta a decorurilor si pe muzica sumbra, cativa regizori au reusit sa creeze adevarate capodopere ale genului.

1. Halloween

Desi seria a ajuns la Halloween 9, primul film, regizat in 1978 de John Carpenter, cu Jamie Lee Curtis in rol principal, este considerat un clasic al genului horror. Perfect pentru o seara de weekend, cu mult popcorn si lumina stinsa.

2. The Haunting

Terifianta lume a fenomenelor paranormale iti va da fiori odata ce te lasi prins in atmosfera din The Haunting (1963). Doua tinere femei sunt invitate de un cercetator al fenomenelor psi sa petreaca un weekend intr-o pensiune bantuita. Un film alb negru care te va infiora fara ca pe ecran sa apara vreun strop de sange.

3. Young Frankenstein

De ajuns cu atata teroare! Este timpul sa radem cu lacrimi de monstrii clasici ai genului horror intr-o comedie care poarta semnatura lui Mel Brooks. O comedie horror din 1974 in care toate stereotipurile despre monstri sunt demolate de Brooks si actorul Gene Wilder.

4. Drag Me to Hell

Din timpuri ceva mai recente, "Drag Me to Hell" (2009) este un film despre blestemele tiganesti aruncate asupra agentilor de credite veniti sa te evacueze din casa. Si daca in spatele proiectului nu s-ar fi aflat Sam Raimi, regizorul trilogiei "Spider Man", ai fi putut crede ca scenariul ii apartine vreunui bulibasa evacuat dintr-o tabara de nomazi. Insa, in ciuda intrigii firave, filmul reuseste sa te captiveze prin efectele speciale si impletirea inteligenta a momentelor horror cu scene amuzante.

5. Monster Squad

Filmul din 1987 este numai bun pentru o seara de Halloween petrecuta alaturi de copiii tai. "Monster Squad" spune povestea a doi pusti pasionati de mistere si de lumea personajelor horror care se trezesc pusi fata in fata cu Dracula mai hotarat ca niciodata sa cucereasca lumea. Iar alaturi de acesta apar si Frankenstein, Varcolacul si Mumia intr-o aventura care va fi pe placul copiilor tai.

Sursa foto: mondomagazine.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea