5 filme cu sanse la Oscar, bazate pe fapte reale

Filme

#oscar #supravietuitorul #Lupul de pe Wall Street #12 ani de sclavie #teapa in stil american #filme de oscar #Salvandu-l pe Domnul Banks: In cautarea povestii

5 filme cu sanse la Oscar, bazate pe fapte reale

Anul acesta, mai mult ca niciodata, criticii de film anunta una dintre cele mai stranse competitii din istoria Premiilor Oscar. Ceea ce poate nu stiai este ca multe dintre aceste filme foarte bune, fiecare cu sanse la mult ravnita statueta, sunt bazate pe fapte reale. Iata cinci dintre ele!

1. Lupul de pe Wall Street

Pelicula il are in centrul atentiei pe Jordan Belfort, un tanar broker care a facut milioane de dolari din speculatii la bursa. Filmul se bazeaza pe cartea cu acelasi titlu, scrisa de adevaratul Belfort in 1990, si urmareste ascensiunea si decaderea personajului central, pana cand acesta ajunge la inchisoare, cu datorii de peste 100 milioane de dolari!

2. 12 ani de sclavie

Aceasta este povestea adevarata a lui Solomon Northup, interpretat de Chiwetel Ejiofor, un barbat de culoare rapit din New York si vandut drept sclav in statele sudiste americane, care inca nu abolisera sclavia. Filmul este regizat de Steve McQueen, fiind cotat cu mari sanse la Oscar.

3. Supravietuitorul

"Supravietuitorul" este un film bazat pe cartea scrisa de Marcus Luttrell, membru Navy SEAL, care descrie o misiune esuata in mod tragic: "Operatiunea Aripi Rosii". Pelicula il are in prim-plan pe Luttrell, interpretat de Mark Wahlberg, si pe echipa sa, iar actiunea se desfasoara in Afganistan, acolo unde militarii sunt surprinsi de o ambuscada a talibanilor.

4. Teapa in stil american

"Teapa in stil american" este regizat de David O. Russell (cunoscut pentru "The Fighter" si "Silver Linings Playbook"), dupa un caz real, care a zguduit America din temelii in anii '70. Initial, era doar o operatiune de rutina a FBI, dupa care s-a transformat intr-o investigatie uriasa, cu implicatii in lumea politica.

5. Salvandu-l pe Domnul Banks: In cautarea povestii

Tom Hanks ii da viata lui Walt Disney, in timp ce incearca din rasputeri sa o convinga pe autoarea romanului "Mary Poppins", P. L. Travers, sa-i vanda drepturile de ecranizare asupra cartii. Este o promisiune pe care Disney le-a facut-o fiicelor lui, dar pe care a reusit sa o respecte abia dupa 20 de ani.



Sursa foto: vinnieh.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea