Filme

#film #troia #jurassic park #box office # mission impossible #greseli filme

5 filme cu greseli geografice

Desi au ocupat pozitii fruntase in topul incasarilor din box-office, unele productii cinematografice s-au remarcat si prin anumite greseli care le-au atras critici negative. Astfel, aceste filme au fost taxate dur de cinefili pentru diverse erori, printre care se numara si cele de geografie.

Potrivit unui bilant realizat de cei de la theworldgeography.com, urmatoarele filme "exceleaza" in greseli de geografie, sesizabile pana si de un elev de scoala gimnaziala.


1 Jurassic Park

Chiar la inceputul filmului Jurassic Park, este prezentata o scena in care protagonistul se afla intr-un bar de pe plaja unui orasel desemnat pe ecran ca fiind San Jose, Costa Rica.

Iata ca realitatea geografica este cu totul alta: San Jose nu este nici pe departe un orasel de langa tarmul marii, ci este un oras mare din centrul Republicii Costa Rica.


2 Troia

Una din scenele filmului "Troia" infatiseaza o pereche de lame, animale originare din Africa de Sud. Cum actiunea se petrece in Turcia, este lesne de inteles de ce apare aici o contradictie... geografica. In acele vremuri, e greu de crezut ca lamele puteau parcurge mii de kilometri distanta fata de habitatul lor natural.


3 Sa nu mori azi

James Bond apare intr-una din scene in timp ce face surfing intr-o zona apropiata de granita dintre Coreea de Nord si Coreea de Sud.

Scena nu este deloc veridica, de vreme ce in aceasta parte a lumii ai nevoie de o furtuna in toata regula pentru a crea un val suficient de mare pentru surfing.


4 Gladiatorul

Dupa ce castiga batalia de la inceputul filmului, Maximus este tradat si atacat in castrul roman. Desi ranit, el supravietuieste si reuseste sa evadeze calare pe un cal.

Potrivit scenariului, batalia avea loc in Germania, iar casa lui era intr-o localitate din vestul Spaniei. Cum a reusit el sa calatoreasca pe o distanta atat de lunga, fara sa sufere complicatii din cauza leziunilor suferite?


5 Misiune imposibila II

Exista o scena in acest film care se presupune ca ar avea loc in Sevilla, Spania. Anthony Hopkins il informeaza pe Tom Cruise ca, in acest oras, oamenii urmeaza un ritual mai putin obisnuit si ard statuile/tablourile sfintilor, in semn de veneratie.

Nici vorba de un asemenea ritual la spanioli! Poate scenaristul s-a gandit la obiceiul de Paste din Valencia (oras aflat la o distanta considerabila de Sevilla), unde oamenii ies intr-adevar pe strazi cu obiecte religioase, insa nu le ard.



Sursa foto: jaykinnon.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea