Filme

#greseli filme #braveheart #apocalypto #greseli scenaristi #Ultimul samurai

4 greseli flagrante gasite in scenariile unor filme istorice celebre

In lumea filmului, fictiunea face legea. Cu toate acestea, te-ai astepta ca, macar la productiile cu tenta istorica, scenaristii hollywoodieni sa dea adevarului istoric mai mult credit. Nici vorba insa de asa ceva, dupa cum ne arata exemplele urmatoare!

 


1. Ultimul samurai

Daca ar fi fost sa respecte istoria, scenaristii productiei de succes "Ultimul Samurai" l-ar fi trmis direct la plimbare pe Tom Cruise, alegand probabil dintre Jean Reno sau Vincent Cassel un occidental care sa interpreteze rolul de consultant militar pentru armata japoneza din 1867. Cel care a adus tehnicile moderne de lupta in randul samurailor a fost capitanul artilerist francez Jules Brunet, care, intr-adevar, a trecut de partea shogunului Tokugawa Yoshinobu in razboiul dus impotriva trupelor imperiale.

 

2. Apocalypto

Desi talentul regizoral al lui Mel Gibson a fost cat de cat dovedit de "Braveheart", "Patimile lui Iisus" si "Apocalypto", scenariul ultimului este mult tras de par in ceea ce priveste descrierea mayasilor in perioada cuceririi spaniole. De dragul povestii, Gibson si regizorii au transformat sacrificiile rituale practicate de mayasi in simple bai de sange fara nicio legatura cu adevarul istoric.

3. 300

Din punct de vedere istoric, filmul care l-a transformat pe Gerard Butler in star este de-a dreptul o parodie la care ar fi crapat de ras pana si spartanii. Speranta de viata din acea perioada nu era atat de mare incat sa includa batrani ramoliti in Consiliul spartan, aparitia lui Xerxes in fruntea ostirilor ar fi fost ceva demn de vazut, iar echipamentul de lupta al celor 300, compus din tunica si fustanele de piele seamana mai mult cu cel al soldatului roman de la Marasesti, prins in fundul gol la scalda de asaltul trupelor germane, decat cu cel al unui razboinic din cetatea Spartei.

4. Braveheart

Si Mel Gibson apare in top din nou, de aceasta data cu o productie mai veche, drama istorica "Braveheart" care abunda in gafe de tot felul. Din punct de vedere istoric, legatura de dragoste dintre William Wallace si regina Isabela prezentata in film il transforma pe eroul scotian intr-un pedofil, daca luam in calcul ca Isabela a Frantei avea la aceea data doar trei anisori. Adaugam la inadvertenta istorica si cadrele in care membrii echipei de filmare apar in platou sau masina alba parcata la marginea unui camp de bataliei si avem deja un cumul de dezastre de montaj.



Sursa foto: comicvine.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea