Filme

#filme #summertime #filme de vara #summer with monika #smiles of a summer night #the long hot summer

4 filme de vara pe care trebuie sa le vezi!

Fiecare are o lista de filme favorite pe care le poate revedea cu placere vara. De la pelicule romantice, la comedii spumoase sau thrillere care iti fac inima sa bata foarte tare, aceste filme te duc cu gandul, automat, la vacanta, chiar daca subiectul nu este neaparat acesta.

Site-ul time.com a realizat un mic top al celor mai bune filme care includ cuvantul "vara" in titlu si care, poate, le-ai trecut cu vederea si nu le-ai vazut niciodata. Iata-le pe primele patru!


1. Summer With Monika

In pelicula regizata de celebrul Ingmar Bergman, tanarul Harry se iubeste pret de o vara cu frumoasa Monika. Cei doi petrec doua luni pe o insula, insa odata cu sfarsitul verii se trezesc la realitate: tanara este insarcinata si, desi Harry este fericit ca va deveni tata, tanarul spirit al fetei nu este gata sa fie legat de copil.

Multumita catorva scene de nuditate scurta, Harriet Andersson, actrita care a interpretat rolul Monikai in Summer With Monika a devenit star international, iar pelicula lui Bergman a castigat reputatie in strainatate.


2. Summertime

In aceast film minunat, Katharine Hepburn traieste o frumoasa poveste de dragoste cu Rossano Brazzi, de care se indragosteste fulgerator intr-o scurta vizita, pe timp de vara, la Venetia. Ca orice astfel de poveste romantica, nici dragostea lor nu dureaza. Insa ceea ce impresioneaza la Summertime, pe langa scenariul in sine, sunt peisajele minunate pe care regizorul David Lean nu se sfieste sa ni le arate.


3. Smiles of a Summer Night

Un alt clasic semnat tot de Ingmar Bergman, Smiles of a Summer Night este povestea a patru cupluri nepotrivite, pana la final cand toata lumea ajunge in bratele cui trebuie si toti isi iarta nebuniile senzuale initiale. Spiritul blandetii si eroticul ludic transforma filmul intr-o pelicula incantatoare.


4. The Long, Hot Summer

In aceasta pelicula regizata de Martin Ritt dupa trei carti ale lui William Faulkner, tanarul Paul Newman face pereche pe ecran, pentru prima data, cu sotia lui din viata reala, actrita Joanne Woodward. Filmul The Long, Hot Summer este povestea clasica in care baiatul temperamental, cu un stil de viata periculos, ii pica cu tronc fiicei bogatasului. Cei doi traiesc o iubire de-o vara!




Sursa foto: dvdclassik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea