Filme

# filme fashioniste #filme

4 filme de inspiratie pentru fashioniste

Tu de unde iti iei doza de inspiratie pentru tinutele ta? Revistele si prezentarile de moda, paginile dedicate de pe retelele de socializare sau chiar colectiile magazinelor pot fi adevarate muze pentru aparitiile tale. Totusi, stiai ca poti afla pana si cele mai ascunse secrete ale modei din peliculele cinematografice care au scris istorie? Ei bine, da, te poti aseza comod pe canapea si poti da "play" la unul dintre filmele de mai jos, de inspiratie pentru toate fashionistele!

Coco avant Chanel

Coco avant Chanel este o capodopera artistica ce ne prezinta firul vietii lui Coco Chanel, cea care avea sa devina una dintre cele mai cunoscute personaje din lumea modei. Pelicula ne contureaza, cat mai autentic posibil, viata renumitei Coco, de dinainte ca ea sa ajunga celebra. Filmul ne deruleaza in fata ochilor secvente de-a lungul carora Coco Chanel evolueaza odata cu fiecare creatie vestimentara pe care o semneaza. Audrey Tautou este protagonista din Coco avant Chanel, care te va uimi, cu siguranta, prin interpretarea ei. Acest film a fost nominalizat la Premiul César pentru cele mai bune costume in 2010.

Dior and I

Ai auzit de Raf Simons, celebrul designer din Belgia? Povestea sa o poti afla vizionand filmul "Dior and I". Raf Simons este, de fapt, cel care a devenit, in 2012, directorul creativ al casei de moda care a inspirat si numele peliculei. Intriga filmului se concentreaza pe piedicile pe care le-a intampinat celebrul designer in incercarea de a crea si prezenta intr-un timp foarte scurt prima sa colectie de haine haute-couture. Desi filmul nu dezvaluie informatii legate de viata privata a lui Simons, parcursul sau este comparat, de-a lungul secventelor, cu cel al lui Christian Dior. "Dior and I" este, fara indoiala, o productie cinematrografica de succes, pe care nicio pasionata de moda nu ar trebui sa o rateze.

The Devil wears Prada

"Diavolul se imbraca de la Prada" este o ecranizare a cartii cu acelasi nume, scrisa de Lauren Weisberg. Aceasta a fost asistenta celebrei Wintour si si-a inspirat lucrarea din viata editorului Vogue. Astfel, pelicula povesteste despre cariera lui Andy Sachs, o tanara interesata de cariera care prinde un post de asistenta a Mirandei Priesly, redactor-sef al unei mari publicatii de moda. Provocarile pe care Andy le primeste din partea superioarei sale de la job te vor uimi, cu siguranta! Un film iconic despre industria modei, The Devil wears Prada este demonstratia perfecta a sacrificiilor pe care le facem uneori, de dragul carierei.

Confessions of a shopaholic

Moda si cumparaturile pot deveni, de multe ori, addictive! Nu o spunem doar noi, ci o demonstreza pe deplin filmul "Confessions of a shopaholic", inspirat din bestseller-ul Shophiei Kinsella. Becky Bloomwood este protagonista peliculei si adora atat de mult shopping-ul incat ajunge intr-un mare impas financiar. Buclucurile nu se termina, insa, aici, iar Becky se indragosteste de o persoana complet nepotrivita care ii creeaza numai probleme! Descopera intreaga poveste urmarind acest film.

In timp ce urmaresti aceste filme, poti da o raita - sau un scroll! - prin magazinele online. Fiind perioada reducerilor, cu siguranta vei gasi o pereche de sandale de dama deosebite sau un top interesant care iti va face cu ochiul, iar daca nu stii ce sa alegi, cei de la epantofi.ro iti vin in ajutor. Tehnologia Footscanner care urmeaza sa fie implementata in locatiile partenere functioneaza precum un consilier de magazin care, pe baza imaginii scanate a picioarelor tale emite recomandari de modele de incaltari care ti se potrivesc! Astfel, industria footwear atinge un alt nivel!

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/woman-wearing-maroon-long-sleeved-top-carrying-brown-and-white-paper-bags-in-selective-focus-photography-974902/

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea