Filme

#filme #film biografic #top filme #filme celebre

4 filme biografice de succes

Filmele biografice au intotdeauna succes deoarece publicul isi doreste sa afle povestile din spatele unor oameni importanti si sa cunoasca mai multe detalii despre actiunile acestora. The Social Network, Gandhi sau Schindler's List sunt doar cateva dintre aceste filme biografice.

The Social Network (2010)

The Social Network este povestea care se afla in spatele retelei Facebook, cea care a luat o amploare incredibila intr-un timp foarte scurt si care, in acest moment, are peste 800 de milioane de utilizatori.

The Social Network este povestea lui Mark Zuckerberg, un student la Harvard care pune pe picioare o retea interna pentru studentii din campusul in care se afla. De la o idee mica, de moment, Mark Zuckerberg formeaza un imperiu numit Facebook.



 

Schindler's List (1993)

Schindler's List este un film care a castigat 7 premii Oscar si care a cucerit atat criticii de arta, cat si publicul.

Capodobera cinematografica are la baza povestea lui Schindler, un membru al Partidului Nazist, un profitor fara limite si un afemeiat, care intr-un timp foarte scurt reuseste sa salveze vietile a mai bine de 1100 de evrei in perioada Holocaustului.


A Beautiful Mind (2001)

Filmul il aduce in prim plan pe John Forbes Nash, un geniu matematician care face o descoperire care ii poate duce cariera pe cele mai inalte culmi. Din pacate insa, ascensiunea sa rapida isi schimba dramatic cursul in momentul in care Nash se imbolnaveste de schizofrenie.

In ciuda acestei boli ingrozitoare, matematicianul reuseste sa isi revina cu ajutorul sotiei sale si a castigat premiul Nobel in anul 1994.



 

Gandhi (1982)

Mahatma Gandhi este cel care a reusit sa elibereze India si sa redea pacea tarii, dar si demnitatea locuitorilor fara sa provoace niciun fel de conflict.

Gandhi a pus la cale o revolta pasnica, intitulata Satyagraha, o forma de refuz radical al oricarei colaborari cu autoritatile britanice, incepand cu anul 1906. Filmul pune in valoare toate calitatile lui Gandhi si arata sacrificiile pe care acesta le-a facut pentru a-si salva poporul.



 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea