Filme

#actori celebri #maia morgenstern #marcel iures #actori #actori romani #johnny weissmuller #bela lugosi

4 actori romani celebri care au reusit la Hollywood

De-a lungul timpului, multi actori romani sau cu origini romanesti au avut sansa de a juca in filme de la Hollywood. Talentul si un dram de noroc au facut ca numele lor sa ajunga pe buzele milioanelor de oameni din intreaga lume, iar pentru romani, ei sunt sinonimi cu succesul in Cetatea Filmului. Iata 4 actori romani care au reusit la Hollywood.


1. Marcel Iures

Cu siguranta Marcel Iures este unul dintre cei mai de succes actori romani care au reusit la Hollywood. Colaborarea sa cu Cetatea Filmului a inceput in 1994, cand actorul nascut la Bailesti a fost coleg de platou cu Brad Pitt, Tom Cruise si Antonio Banderas in filmul "Interviu cu un vampir". In '96 a urmat "Misiune imposibila", apoi a colaborat cu George Clooney si Nicole Kidman in "Pacificatorul", "Razboiul lui Hart", unde i-a avut parteneri pe Bruce Willis si Colin Farrel, sau "Piratii din Caraibe: la capatul lumii", unde a jucat alaturi de Johnny Depp.


2. Maia Morgenstern

In 2002, interpretarea magistrala a Maiei Morgenstern in rolul Fecioarei Maria din "Patimile lui Christos" a fost aclamata de toata lumea. Se pare ca unul dintre motivele pentru care Mel Gibson, cel care a regizat filmul, a contactat-o a fost si faptul ca are un nume predestinat: Morgenstern, adica "Steaua Diminetii". Pentru rolul sau, Maia Morgenstern a fost recompensata si cu un premiu EMMA.


3. Johnny Weissmuller

Johnny Weissmuller, cel care i-a dat viata si glas lui Tarzan pe marele ecran, a fost un actor nascut in Timisoara anului 1904. Pe atunci orasul se numea Freidorf si era inca sub ocupatie austro-ungara. A fost campion mondial si olimpic la inot, reusind sa stabileasca nu mai putin de 67 de recorduri mondiale. Dintre toti actorii care i-au dat viata personajului lui Edgar Rice Burroughs, Weissmuller a fost cel mai convingator, datorita fizicului sau impresionant si strigatului inconfundabil. A jucat in 12 filme din celebra serie Tarzan.


4. Bela Lugosi

Bela Lugosi s-a nascut in 1882, la Lugoj, oras de unde a imprumutat si numele cu care avea sa reuseasca la Hollywood. Gloria i-a adus-o rolul Contelui Dracula in filmul "Dracula" regizat in 1931, iar ulterior Lugosi a jucat numai in astfel de filme.



Sursa foto: instilulmeu.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea