Filme

#filme #frank sinatra #Fred Astaire #personaje negative #actori personaje negative #Humphrey Bogart

4 actori clasici care au interpretat roluri de personaje negative

La Hollywood, nu este ceva neobisnuit ca un actor recunoscut cu precadere pentru rolurile sale pozitive sa ajunga sa interpreteze si personaje negative. Eliajah Wood in "Sin City", Heath Ledger in "The Dark Night" sau Tom Cruise in "Collateral" sunt doar cateva nume din Cetatea Filmului care si-au asumat si astfel de prestatii in cariera.

Insa contrastul dintre rolul de "baiat rau" si imaginea pozitiva pe care si-au creat-o anumiti actori exista inca din zilele clasice la Hollywood-ului. Iata  patru exemple in acest sens!

1. Frank Sinatra, "Suddenly"

Dintre toate rolurile lui Frank Sinatra, cel din "Suddenly" este singurul in care a interpretat un personaj negativ. Aici, celebrul cantaret joaca rolul sefului unei gasti de ucigasi platiti. In incercarea de a-l asasina pe presedintele Americii, Sinatra si acolitii lui intra in casa unei familii si ii iau pe membrii acesteia ostatici.

2. Fred Astaire, "Mr. Lucifer"

Cel mai mare dansator si cantaret de pe marele ecran, Fred Astaire este o alta legenda a Hollywood-ului care a interpretat si roluri de personaje negative. Se intampla la inceputul anilor '60, pe cand era gazda unei serii tv numita "Alcoa Premiere". Intr-unul din primele episoade, "Mr. Lucifer", Astaire a intrat in rolul Diavolului in persoana.

3. Humphrey Bogart, "The Petrified Forest"

Sarmantul Rick din Casablanca a avut primul succes in cariera dupa ce a interpretat rolul unui gangster. In pelicula "The Petrified Forest", Humphrey Bogart este un mafiot care intra intr-un restaurant si ia ostatica o familie care lua cina. Personajul interpretat de actor este nemilos si ajunge sa il ucida pe patronul restaurantului in incercarea de a scapa de politie.

4. Spencer Tracey, "Dr. Jekyll and Mr. Hyde"

Spencer Tracey a fost una din cele mai mari stele de cinema din perioada de aur a Hollywoodului, fiind primul actor care a reusit sa castige doua premii Oscar pentru "Cel mai bun actor in rol principal" timp de doi ani la rand. In 1941 i s-a oferit sansa de a interpreta un dublu rol in drama " Dr. Jekyll and Mr. Hyde".



Sursa foto: therichest.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea