Filme

#filme #filmari #hotel baltimore los angeles #Courthouse Square #Observatorul Griffith

3 locatii pe care le descoperi in foarte multe filme

Pe cat de bune sunt anumite filme, pe atat de dezamagitoare ti se vor parea daca ai un spirit de observatie mai puternic. Asta pentru ca intr-un film SF cu vampiri s-ar putea sa observi o cladire in fundal care apare si intr-o alta pelicula western, spre exemplu! O posibila explicatie ar fi, potrivit site-ului HollywoodGossip247, ca aceste cladiri sunt foarte aproape de Cetatea Filmului. Iata 3 locatii care apar in fundalul foarte multor filme.


1. Observatorul Griffith

"Rebel fara cauza", "Terminator", "Charlie's Angeles 2", "Back to the Future", "Van Helsing" sunt doar cateva dintre filmele celebre care au folosit drept locatie "Observatorul Griffith". Aflat in parcul cu acelasi nume din Los Angeles, observatorul are un design futuristic si de aceea ii atrage ca un magnet pe regizori, sustine sursa citata.


2. Tribunalul de la Studiourile Universal

Tribunalul (Courthouse Square) este una din cele mai faimoase cladiri ce apartin de studiourile Universal. Daca inca nu ti-ai dat seama din poza despre ce cladire e vorba, poate ti-l amintesti pe Doc Brown (Christopher Lloyd) cum era suspendat de un cablu, in varful ei, in timp ce incerca il ajuta pe Marty (Michael J. Fox) sa prinda viteza necesara pentru a se teleporta "Inapoi in Viitor" cu DeLorean-ul sau.

Cladirea face parte din decorul studioului din California si nu si-a schimbat aspectul in ultimii 60 de ani. Aici s-au mai filmat episoade din serialele tv "Twilight Zone", "Magnum", "Buffy, spaima vampirilor", "Fetele Gilmore", "Dr. House", dar si filme de lungmetraj, precum "Psycho II", "Evadare din L.A" si "Batman si Robin".


3. Hotelul Biltmore din Los Angeles

Millennium Biltmore din Los Angeles este unul din cele mai faimoase hoteluri din lume, fiind o locatie folosita drept platou de filmare pentru aproape 100 de filme si emisiuni. Celebra scena de striptease a lui Jamie Lee Curtis din "Minciuni adevarate" a fost filmata aici, ca si mai mule cadre din "Vanatorii de fantome", "Politistul din Beverly Hills", "Splash", "Rocky III", "Omul paianjen", "Ziua Independentei", "Ocean's Eleven" si "Spargatorii de nunti".



Sursa foto: commons.wikimedia.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea