Filme

#oscar #scurt metraj #film #cinema

10 scurt metraje premium

Fie ca sunt foarte bine realizate, fie ca sunt haioase, fie ca vorbesc despre probleme sociale, va garantez ca toate filmuletele incluse in acest articol merita vizionate. In plus, multe dintre ele au facut istorie si au castigat premii importante.

For the Birds

"Cip cirip, cip cirip vreau si eu sa fiu prietena cu voi" pare a spune o pasare cu gatul lung unui grup de pasari mici, indesate si exclusiviste. In plus, grupul este nesuferit si ignora pasarea dornica sa lege relatii cu el in ciuda faptului ca aceasta este foarte seducatoare si blanda.

Filmuletul For the Birds realizat de Pixar in anul 2000 a castigat Oscarul, este foarte amuzant si se inscrie printre cele mai bune scurt metraje de animatie pe care cinematografia le-a vazut vreodata.

 

Ratrix Hero

In Ratrix Hero este vorba despre un sobolan , o rata si un ou. Care este legatura dintre toate aceste personaje? Niciuna, in aparenta. Si totusi... 

Dupa cum se observa si din titlu, Ratrix Hero este o parodie a celebrului Matrix.  Este un film foarte haios, realizat excelent si castigator al catorva premii importante.

 

Geri’s Game

Geri’s Game te invata cum sa joci sah cu batranetea. Partea cea mai interesanta a acestui film realizat tot de studiourile Pixar este ca reuseste foarte bine sa redea limita foarte fina dintre realitate si imaginar. Este un scurt metraj induiosator, montat excelent si foarte educativ .

 

Kiwi!

Cum faci sa zbori cand nu ai aripi? O lasi balta sau te incapatanezi. Optimistilor, Kiwi! li se va parea un filmulet despre cauzele pierdute, in timp ce pesimistii ar putea inclina sa creada ca filmul este o bazaconie stupida. Sa nu uitam, totusi, zicala: "Orice optimist nu este decat un prost fericit. Desigur, pesimistul e doar prost".


 

10 minutes

10 minutes a castigat in 2002 premiul pentru Cel mai bun scurt metraj european. De ce? Probabil pentru ca reuseste sa redea foarte bine felul in care oamenii se ignora unii pe altii, precum si seninatatea cu care viata merge inainte orice s-ar intampla.


 

Cashback

Dupa ce vizionezi Cashback, iti garantez ca vei avea o strangere de inima de fiecare data cand o sa mergi sa iti faci cumparaturile la supermarket. Cashback este un film foarte original si ingenios, extrem de haios si aproape filosofic. A fost realizat in 2004 si a castigat, printre altele, premiul pentru Cel mai bun scurt metraj european.

 

Nough

Urmeaza un film – alegorie, inspirat parca din simbolistica lui David Lynch. Are un ritm foarte interesant, un scenariu bine pus la punct, culori perfecte si o tensiune stranie. Elibereaza-ti imaginatia si vei intelege despre ce este vorba in Nough.

 

Please!

Artistul, fie ca e scriitor, pictor, actor va avea intotdeauna o dilema in momentul in care cei din jurul lui nu il apreciaza. Dilema ar cam fi aceasta: oare sunt cu adevarat mediocru sau oare nu sunt ei capabili sa ma inteleaga?

Vei avea surpriza sa il vezi in Please! pe Gerard Butler in momentul de inceput al carierei sale. Please! este, de asemenea, castigator al unui premiu pentru Cel mai bun scurt metraj.

 

Black Rider

Black Rider spune o poveste in care albul si negrul se amesteca din cauza neputintei. Ce este albul, ce este negrul si de ce este obligatoriu sa se amestece din cauza neputintei? Raspunsul nu este deloc complicat, drept pentru care Black Rider a castigatul Oscarul in 1993.

 

Snap 

Snap reda intr-un mod incitant modul in care reusesc unii dintre noi sa fie intotdeauna originali. E adevarat ca multi isi mai iau, din cand in cand, cate un cap in gura, din cauza indraznelilor lor extravagante, insa chiar si acest lucru se poate intampla intr-o maniera originala.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea