Filme

#_warchild-dorul-tainic-2006

Warchild - Zilele filmului german 2007

Filmul Warchild - Dorul tainic prezinta povestea unei tinere femei care isi cauta copilul pierdut in timpul razboiului din Bosnia. Senada (Labina Mitevska), caci asa se numeste femeia, trece peste toate granitele reale si imaginare pentru a-si gasi fiica pierduta.

Senada este un agent imobiliar si o voleibalista de succes ce traieste in satul bosniac, Brcko. Cu toate ca aparent, Senada are tot ce isi poate dori o femeie, familia sa a foat destramata de razboi si este bantuita de memoria fiicei sale. Nu numai ca mariajul sau trece prin momente crancene, dar si fiica lor este luata de catre trupele de ajutor si dusa intr-un loc necunoscut Senadei.

Convinsa ca isi poate gasi singura fiica, ea trece ilegal granita si ajunge in micul orasel german, Ulm . Surprinzator, Senada isi gaseste fiica. Kristina, caci asta este noul nume al Aidei, are acum 12 ani si a fost adoptata deo familie instarita de nemti .

Senada pune la cale un plan “diavolesc” de recuperare a fiicei pierdute, care, adolescenta acum, pare sa fi uitat trecutul tumultos. Senada este foarte convinsa ca isi va putea lua fiica acasa, in Bosnia, ca si cum timpul scurs nu si-ar fi pus amprenta asupra tutur, si mai ales asupra Aidei, pentru care lumea aceasta plina de durere si frica este total necunoscuta.

Legile care guverneaza aceasta lume, nu ii permit insa Senadei sa isi ia copilul acasa. Nici macar nu reuseste sa ii spuna cine este cu adevarat. Drama vietii Senadei continua, insa viata Kristinei ramane intacta, nealterata de crudul adevar. Cu toate acestea, Senada isi poate relua viata. Pentru ea cautarea a incetat; la fel si freamatul sufletesc. Stie ca fiica sa este in viata.

Filmul arata cu o acuratete cruda dramele celor ale caror vieti au fost destramate de conflictul bosniac, de razboi.

Filmul a fost prezentat in Romania in cadrul Zilelor Filmului German din Bucuresti (5-9 noiembrie).




Daca vrei sa afli inaintea tuturor ce se intampla in lumea filmului si la ce sa te astepti de la noile aparitii, aboneaza-te la Newsletterul de Cronici Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea