Filme

#3d #ed asner #2009 #animatie #pete docter #bob peterson #_up-2009

Up - casa zboara mai sus in 3D

Pixar revine si de aceasta data face echipa cu pentru a aduce pe marele ecran una dintre cele mai fascinante si pline de animatii din ultimii ani.

) si pustiul bagacios si guraliv Russell (voce Jordan Nagai) care pornesc in aventura vietii lor la capatul careia vor (re)invata ce inseamna prietenia si spiritul de explorator.

Aflam in prime 15 minute, prin intermediul unui flashback emotional (pe alocuri in 2D pentru a reda un jurnal de stiri ca pe timpuri) cum Carl a fost cucerit de o pustoaica baietoasa pe Ellie, cum aceasta i-a devenit apoi sotie si cum s-a stins, in cele din urma, cu regretul de a nu fi ajuns niciodata la Cascada Paradisului din America de Sud.

Ramas singur, Carl isi duce singuratatea in casuta pe care a construit-o impreuna cu Ellie, si care acum incomodeaza dezvoltarea unei cladiri gigant, gandindu-se la sotia sa si la faptul ca nu au putut niciodata sa porneasca in aventura pe care o visau din copilarie. Pentru a evita internarea la azilul de batrani, Carl isi leaga milioane de baloane cu heliu de casa si isi ia zborul spre America de Sud pentru a indeplini ultima dorinta a sotiei.up

Numai ca lucrurile iau o intorsatura cat se poate de aventuroasa dupa ce veranda lui Carl este invadata (in zbor) de un baietel grasun, foarte vorbaret si pasionat de ciocolata, Russell, care vrea sa-l ajute pe batranel pentru a castiga ultima medalie ce-l desparte de titlul de mare cercetas/explorator. Evident, pustiul se loveste initial de refuzul batranului ursuz, dar prietenia dintre cei doi se va consolida inevitabil in tumultul aventurii care mai cuprinde un explorator vanitos si ticalos, o armata de caini vorbitori si o pasare foarte colorata pe nume Kevin, care este, de fapt, o ea.

Up – mai mult decat un film animat

Russell si Carl sunt doua personaje pe cat de amuzante, pe atat de complexe: un batran singuratic si morocanos care traieste cu amintirea sotiei si cu regretul ca nu si-a putut implini visul si un pusti caruia nu-I tace gura o clipa pentru ca nu are cu cine sa vorbeasca, parintii sai fiind prea ocupati pentru a-l asculta.

.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea