Filme

#_da-mai-departe-2000

Un succes de casa cat King Kong

Fara a avea vreo sfiala apropo de cheltuirea unui buget de dimensiunile protagonistului,
King Kong , ultimul film al lui Peter Jackson , nu e vreo capodopera. Dar o va duce ca in sanul lui Avraam in privinta incasarilor.

Cu toate ca regizorul Peter Jackson, creatorul trilogiei Stapanul inelelor, sustine ca ceea ce a dorit sa faca este un „remake“ in sensul strict al cuvintului, noul King Kong vine cu imbunatatiri majore si cu 80 de minute in plus, durand trei ore.

In primul rand, personajul scenaristului Jack Driscoll, interpretat de Adrien Brody , ar trebui sa fie sensibil si fragil, in contrast cu rolul original de dur, jucat de Bruce Cabot. Explicatia este, sustine Jackson, ca nu si-a putut imagina un final cu doi macho, asa ca singurul macho ramas dupa triere este gorila gigantica. N-a fost sa fie asa, King Kong evidentiindu-se drept cel mai emotiv din tot lungmetrajul: se lasa purtat de sentimente, chit ca e vorba de dragoste sau gelozie, e mai protector cu eroina decat oricare dintre potentialii ei iubiti, iar in final alege moartea cu demnitate in locul unei captivitati injositoare.
Rolurile principale nu au substanta, pentru ca sunt stereotipizate la maximum, ingenua Naomi Watts remarcandu-se in principal prin alergatura si prin priviri galese, iar discretul Brody recurgand la jocul lui obisnuit si internalizat. Singurul personaj semnificativ este Carl Denham, interpretat onorabil de Jack Black, aflat la primul sau rol „serios“.

Lungmetrajul e de-a dreptul luxos cand vine vorba despre decoruri, maniera de filmare sau efecte speciale . Dominatia masculului alpha asupra insulei nu e necontestata: intr-o singura zi, trebuie sa se lupte cu lilieci preistorici si doi-trei tiranozauri deodata. Fauna lui Jackson e spectaculoasa: toate lighioanele sunt puse pe atacat si ucis. Motiv pentru care capteaza atentia mult mai mult decat protagonistii constant amenintati de ea. Acestor episoade de actiune exuberanta le corespund altele in care tensiunea dramatica se dilueaza nepermis, de exemplu ultima secventa, care detaliaza agonia lui King Kong, aflat pe Empire State Building in compania lui Ann, sub tirul non-stop al avioanelor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea