Filme

#_un-secret-2007 #cinema #film #mathieu amalric

Un secret inseamna aproape intotdeauna o tragedie

Simtim mereu nevoia de a reajusta lumea inconjuratoare, simtim nevoia de a infrumuseta oamenii si locurile din jurul nostru pentru ca, astfel, sa ne facem mai frumosi pe noi insine. In realitate, insa, suntem mai intotdeauna doar niste .
 In Un secret, Francois a fost ajutat de imaginatie sa mearga pana la capat in dorinta lui de a modifica realitatea. Acest lucru a dus la o tragedie nesfarsita pe care regizorul , moarte), dar si istoria cea mica care afecteaza doar un numar limitat de indivizi (familie, , trauma). Cele doua fatete istorice se intretaie neincetat, intr-un mod neasteptat de surprinzator.

Pe fundalul dramei copilului care se simte prizonier in propriul destin si care evadeaza datorita imaginatiei sale foarte bogate, reda drama si traumele celor care au trait in perioada Razboaielor Mondiale. Perspectiva este, insa, noua si uluitoare.

Tragedie cu toate ingredientele

Francois ( ). Regizorul a folosit un truc destul de uzat in cinematografie , acela de a delimita cele doua planuri prin redarea imaginilor fie in alb si negru, fie in culori. De data aceasta, insa, a fost colorat trecutul, in timp ce timpul prezent se desfasoara in nuante de gri.

Un secret surprinde prin modul in care producatorii au reusit sa sugereze, cu ajutorul imaginii, concepte abstracte, foarte greu de redat in cinematografie. De exemplu, absenta persoanei iubite sau dorinta de reintoarcere in trecut sunt redate cu multa arta in pelicula frantuzeasca , iar numeroasele pasaje filmate in alb si negru in care Francois se plimba ganditor intr-un calm profund sunt foarte emotionante.

Pelicula Un secret va avea premiera saptamana viitoare si o poti viziona la Hollywood Multiplex .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea