Filme

#tim burton #johnny depp #big fish #sweeney todd

Top 5 filme semnate Tim Burton

Care sunt primele filme ce va vin in minte cand auziti numele Tim Burton? Edward Scissorhands si cu siguranta, Batman, doua dintre cele mai cele mai de succespelicule ale regizorului californian. Pentru multi, Burton este la fel de ciudat ca si filmele pe care le face, si poate mai intunecat si mai misterios decat personajele pe care le creeaza pe pelicula.

Totusi, Tim Burton este considerat, si pe buna dreptate, unul dintre “varfurile” creative de la Hollywood, filmele sale fiind usor de recunoscut dupa atmosfera de poveste gotica ce invaluie personajele. Are un portofoliu impresionant de nominalizari la Oscar, BAFTA sau Cannes, iar anul trecut a primit un Leu de Aur pentru intreaga cariera la Festivalul de Film de la Venetia.

Unul dintre actorii cu care colaboreaza cel mai des Tim Burton este Johnny Depp, cei doi formand unul dintre cele mai prolifice duo-uri actor-regizor din industria cinematografica americana. Cea mai recenta colaborare a celor doi a fost productia Sweeney Todd: The Demon Barber of Fellet Street, care i-a adus lui Depp o a treia nominalizare la premiile Oscar.

Va propunem un top 5 al celor mai apreciate filme ale lui Tim Burton, iar daca nu le-ati vazut inca, poate va vom convinge s-o faceti.

1. Ed Wood

 

Realizat in 1994, Ed Wood este un film biografic despre viata si munca legendarului "cel mai prost regizor al tuturor timpurilor", Edward D.Wood, Jr., concentrandu-se asupra perioadei cele mai cunoscute din viata sa, anii '50, cand a facut "Glen or Glenda", "Bride of the Monster" si "Plan 9 From Outer Space", si axandu-se pe pasiunea sa pentru travesti si pe prietenia de mare valoare cu, odata cunoscutul (acum batranul) star al filmelor horror, Bela Lugosi (Martin Landau).

Pelicula, cu Johnny Depp in rolul principal, a fost un esec in box-office, dar a fost aclamat de criticii de film si concurat pentru un Palme D’Or la festivalul de film de la Cannes in 1995.

 

2. Big Fish

 

O drama cu elemente fantasy, Big Fish este un film despre viata, despre amprenta puternica pe care o lasa parintii asupra propriilor copii.

De-a lungul intregii sale vieti, Edward Bloom (Ewan McGregor) a fost intotdeauna un om cu dorinte imense, pasiuni enorme si multe povesti inchipuite. In ultimii sai ani din viata, interpretat acum de Albert Finney (castigator al Premiului Oscar pentru rolul secundar din Erin Brockovich), Edward ramane o enigma pentru fiul sau, William (Billy Crudup). Acum, pentru a reusi sa cunoasca adevarata lui personalitate, Will reface o imagine corecta a tatalui sau folosind amintiri ale nemaipomenitelor sale aventuri, in acest film emotionant, care va fermeca pe oricine.

3. Sweeney Todd:Barbierul diabolic din Fleet Street

Filmul reprezinta cea mai recenta colaborare dintre Tim Burton si Johnny Depp , fiind un succes de box-office foarte apreciat de criticii de specialitate.

Fost barbier, Sweeney Todd (Johnny Depp )jura sa se razbune dupa ce a fost inchis pe nedrept, fapt ce a adus moartea asupra sotiei si fiicei sale. Todd se intoarce dupa ispasirea pedepsei sa-si redeschida salonul de frizerie, numai ca "cei pe care-i barbiereste nu vor mai fi vazuti niciodata". Todd este ajutat de complicea sa Mrs. Lovett (Helena Bonham Carter), ale carei celebre placinte contin ingrediente diabolice.



4. Edward Scissorhands

Edward Scissorhands este pelicula care l-a facut celebru pe Johnny Depp si pe platourile careia s-a nascut faimoasa poveste de dragoste dintre actor si Winona Ryder.

O poveste moderna, fantastica, ce ni-l prezinta pe Edward, omul facut de un inventator, ce a murit inainte sa-l termine si l-a lasat pe Edward cu foarfeci in loc de maini. Intr-o zi, reprezentanta locala "Avon" suna la usa unde Edward a trait singur pana acuma, ea il ia acasa sa stea cu familia ei. El trebuie sa se adapteze la noul stil de viata cu care nu este deloc obisnuit. In scurt timp, el isi arata talentul, taiand parul si gradinile tuturor, castigand un loc in inima lor. Dar viata nu e intotdeauna atat de dulce...

 

5. Sleepy Hollow

Legenda calaretului fara cap este "o minune cinematografica sangeroasa, incitanta si plina de viziuni" Jeff Giles, Newsweek.

Genialul povestitor Tim Burton da nastere unei versiuni cinematografice feerice a legendei clasice. Johnny Depp este Ichabod Crane, un excentric inovator al stiintei medicale determinat sa puna capat crimelor Calaretului fara Cap. Christina Ricci este Katrina Van Tassel, o fata misterioasa si frumoasa ale carei puteri se hranesc din teribila lume supranaturala. "Un clasic american" Joel Siegel, Good Morning America.

 


Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea