Filme

#The Campaign #Bulworth #Wag the Dog #Man of the Year #dave #alegeri electorale #filme #alegeri

Top 5 filme despre alegeri electorale care merita votul cinefililor

Pentru ca ne aflam in plin sezon electoral ne-am gandit sa ne desfatam privirea cu cateva pelicule de succes axate pe tema campaniilor electorale si a vietii politice de la Washington. Iata care sunt filmele despre alegeri care merita un vot din partea cinefililor!

1. Dave

Comedia usoara "Dave" (1993) o aduce pe Sigourney Weaver in postura de Prima Doamna a unui fals presedinte. Personajul lui Kevin Kline, Dave, este introdus in scena ca sosia perfecta pentru presedintele Americii. In cele din urma se dovedeste ca Dave are mai multa charisma decat ocupantul de drept al functiei. Nicio asemanare cu situatia din Romania: Iohannis nu si-a gasit un "geaman" vorbaret, iar Ponta nu se afla in posesia unei sosii.

 

2. Man of the Year

Un comic de televiziune, Robin Williams, sare in direct in rolul de candidat la presedintia Statelor Unite dupa ce fanii sai il imping sa faca acest gest. In cele din urma, castiga alegerile doar pentru a demisiona din functie.

 

3. Wag the Dog

Ce faci ca sa ascunzi un scandal la Casa Alba? Creezi un alt scandal, chiar si un fals razboi cu false victime! Filmul lui Barry Levinson ii reuneste pe Robert de Niro si Dustin Hoffman intr-un thriller politic care seamana din ce in ce mai mult cu realitatea din 1997, in plin scandal Sex-Gate la Casa Alba. Ca strategie politica, filmul pare creionat fix dupa metodele lui Traian Basescu.

 

4. Bulworth

Warren Beatty are un rol extraordinar in comedia "Bulworth" din 1998 in postura unui politician care lasa deoparte minciunile de campanie pentru a lovi cu sarcasmul sau masele de alegatori. Un film cu o atmosfera pentru nostagicii campaniilor facute de Vadim Tudor.

 

5. The Campaign

Will Ferrell si Zach Galifianakis duc comedia pe alte culmi cu "Campania" (2012). Probabil ca scenaristii au prins doua-trei campanii electorale de la noi inainte sa se apuce de treaba, altfel nu se explica coincidentele. Inclusiv scena lovirii unui copil cu pumnul intra in cadru.

Sursa foto: ifc.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea